Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Γαλλία: Η SOVAPE, υποστηρίζει το ατμισμα ως εναλλακτική λύση στο κάπνισμα .Η επιτυχία της πρώτης διάσκεψης κορυφής ατμίσματος στο Παρίσι οδήγησε τους διοργανωτές της να δημιουργήσουν μια ένωση, την SOVAPE, προκειμένου να διαιωνίσει την εκδήλωση και να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην μείωση βλάβης από τον καπνό στην Γαλλία και στην ΕΕ.

Για να διατηρηθεί η αναμφισβήτητη επιτυχία του Sommet de la vape (vaping Σύνοδο Κορυφής, εμπνευσμένη από την συνόδους κορυφής ηλεκτρονικού τσιγάρου του Λονδίνου ).
Οι Jacques Le HOUEZEC (εμπνευστής της συνόδου κορυφής), Sébastien BEZIAU, Nathalie DUNAND και Laurent Caffarel δημιουργησαν μια νέα ένωση, την SOVAPE ,η οποια θα εξασφαλίσει ένα ισχυρό μέλλον για την εκδήλωση αυτή, που τοποθετεί το ατμισμα ως μια σημαντική λύση για την μείωσης της βλάβης απο τον καπνό , ανοίγοντας ένα διάλογο μεταξύ των χρηστών, των επαγγελματιών των προϊόντων ατμού, επιστήμονες, και της κοινότητας της δημόσιας υγείας .


Ο κύριος στόχος του συλλόγου είναι η «δράση και ο διάλογος» για την προώθηση της μείωσης της βλάβης απο τον του καπνο στη δημόσια πολιτική.
Για να επιτευχθεί αυτό, η SOVAPE θα επαναλάβανει επίσης την Sommet de la vape κάθε χρόνο, επιδιώκοντας τη βελτίωση του περιεχομένου και της κοινωνίας της, τα μέσα ενημέρωσης και με πολιτικό αντίκτυπο, για να τονίσει το συνεχιζόμενο διάλογο μεταξύ των αρχών, της υγειονομικής περίθαλψης και της κοινότητας των επαγγελματιών, καθώς και την κοινή γνώμη.

Από την SOVAPE δημιουργηθηκε ένα μοντέλο "για τις δωρεές και επιχορηγήσεις": το καταστατικό του θα επιτρέψει να δεχθεί όλα τα είδη της δημόσιας ή ιδιωτικής χρηματοδότησης (εκτός από τη χρηματοδότηση της βιομηχανίας καπνού) για να διεξάγει μακροχρόνιες ή βραχυπρόθεσμες σημαντικές δράσεις. Η πολιτική συλλογή και η φύση των κεφαλαίων που θα συγκεντρωθούν θα δημοσιευθούν για να εξασφαλιστεί η διαφάνεια του συλλόγου.

Η SOVAPE ως εκ τούτου, θα αναδειχθεί ως νέος παίκτης την μείωση βλάβης από τον καπνό , με κύριο στόχο την προβολή του ατμισματος ως εναλλακτική λύση στο κάπνισμα.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου Sommet de la vape που πραγματοποιήθηκε 9 Μαϊού 2016 στο CNAM στο Παρίσι, ο Καθηγητής Benoit Vallet, Γενικός Διευθυντής Υγείας, εθεσε ως στοχο τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας για το ατμισμα στο Υπουργείο Υγείας, συμπεριλαμβανομένων όλων των ενδιαφερομένων μερών.

Σύμφωνα με το σκοπό της,η SOVAPE σκοπεύει να συμμετάσχει ενεργά σε αυτή την ομάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου