Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Πρωτεας(Proteus ) . Το πρώτο Μηχανικό mod με έλεγχο θερμοκρασίας, με την ηλεκτρονική πλακέτα VIR στο προτυπο κάρτας sim.Και είναι Ελληνικό.

Σαν σκέψη υπήρχε απο το 2012 αλλα για διάφορους λόγους δεν ειχε βγει στην κυκλοφορια. Οι πρωτες αναφορες μιλουσαν για ενα mod με 0,4-12,5 ωμ εύρος αντίστασης, 30W μάξιμουμ . Με τις 14500 γύρω στα 20W μάξιμουμ. Μαλιστα ειχε ανακοινωθεί οτι θα κυκλοφορουσε μαζι με την Πηνελοπη ενα ατμοποιητη που θα ολοκλήρωνε το mod. Η Πηνελοπη εφθασε στην βερσιόν 3 αλλα ο Πρωτεας μεχρι τωρα ηταν στην αναμονη. Οι προπαραγγελιες και οι λιστες μεγαλωναν και οι λατρες των GG ειχαν αρχισει να πιστευουν οτι ο Πρωτεας δεν θα κυκλοφορησει ποτε. Εφθασε ομως η ημερα και υπο τον φοβο των περιορισμών της καινούργιας νομοθεσιας και 700 τυχεροι που ειναι στις λιστες ανα τον κοσμο θα τον εχουν στα χερια τους και μαλιστα με ελεγχο θερμοκρασίας.
 Ο Πρωτέας  έχει το VIR(η πλακέτα τύπου sim και το ονομα της νομιζω οτι το πηρε απο τον νομο του Ωμ  V = I * R),  παίρνει 14500 μπαταρίες, 89 χιλ. μήκος και 17 χιλ. διάμετρο.
Οπως εχει πει ο imeothanasis απο τον Απριλιο του 2012 εχει κατάθεση την πατεντα του VIR αρ. πατεντας 20120100199  Αναζήτηση Εθνικού Μητρώου Τίτλων.
ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ (V.I.R.):

1. Ανίχνευση ατμοποιητή.
2. Έλεγχος καλής λειτουργίας ατμοποιητή.

3. Έλεγχος μπαταρίας.
4. Λειτουργία κλειδώματος.
5. Αποκοπή σε 15 δευτερόλεπτα.
6. Προστασία από βραχυκύκλωμα.
7. Προστασία από αντίστροφη τοποθέτηση της μπαταρίας.
8. Προστασία υπερεκφόρτισης της μπαταρίας.
9. Θερμική παρακολούθηση.
10. Ο ατμοποιητής δεν λειτουργεί κατά την διάρκεια ρυθμίσεων.
11. Λειτουργία με 1x3,7 volt μπαταρία, με 2x3,7 volt μπαταρίες και με μπαταρίες 2x3 volt.
12. Διατήρηση ρυθμίσεων σε όλες τις περιπτώσεις εκτός της αλλαγής του ατμοποιητή.
13. 8,8 ampere ανώτατο όριο ρεύματος.
14. 8 volt ανώτατο όριο τάσης.
15. φάσμα αντιστάσεων: 0,45-1,35 Ohm.
16. Το μικρότερο και λεπτότερο ηλεκτρονικό PCBA σήμερα.
17. Το ηλεκτρονικό τοποθετείται και εξάγεται από τον Πρωτέα όπως η SIM κάρτα ενός κινητού τηλεφώνου (δεν υπάρχουν πουθενά καλώδια μεταφοράς ρεύματος).
18. Καθαρά μηχανικό κουμπί. Δεν υπάρχει ηλεκτρονικό κουμπί στο V.I.R.).
19. Πέντε χρώματα οδήγησης.
20. Αυτόματη εξισορρόπηση της μπαταρίας: Ο Πρώτες ατμίζει χωρίς νέες ρυθμίσεις έως ότου η μπαταρία φτάσει στα 3,45 volt.
21. Ενημέρωση για επαναπλήρωση του ατμοποιητή σας με υγρό.
22. Ατμίζει στην σωστή ρυθμισμένη θερμοκρασία σε όλα τα περιβάλλοντα (πολύ ζεστό - πολύ κρύο).
23. Ενημέρωση γιά χαμηλή φόρτιση ή πλήρως αποφορτισμένη μπαταρία.
24. Μέγιστη ισχύς V.I.R.: 30watts.

Για να δουλεψει ο Πρωτεας με ελεγχο θερμοκρασιας  πρεπει να συνδεσουμε έναν ατμοποιητή με αντισταση μονο απο τιτάνιο Grade 1.
Σε συνομιλία που είχα με τον ΙΜΕΟ μου ειπε ακριβως οτι:
Το τιτανιο το επέλεξα για ενα και μοναδικο λογο: Ειναι ενα απο τα βιοσυμβατα υλικα που ικανοποιει ολες τις συνθηκες που ειναι απαραιτητες για το ατμισμα. Δηλ πρωτα απο ολα ειναι απολυτως αποδεκτο απο τον ανθρωπινο οργανισμο, δεν αποριπτεται και δεν δημιουργει προβληματα συμβατοτητας, δεν ειναι τοξικο και εχει μεγαλη αντισταση σε αντιθεση με ολα τα υπολοιπα συρματα τα οποια ειναι το ακριβως αντιθετο απο αυτα που μολις ανεφερα. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
  • Παρακαλείστε όπως λειτουργείτε τον Πρωτέα έως τους 230 βαθμούς Κελσίου για να έχει αξιοπρεπή διάρκεια ζωής η μπαταρία σας. Ειδικά για GG ατμοποιητές (όπως η Πηνελόπη), μπορείτε να αυξήσετε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας με το να ΜΗΝ ανοίγετε πολύ τον έλεγχο υγρού.
  • Κρατήστε τα σπειρώματα και τις επαφές καθαρές, αλλιώς ο Πρωτέας σας δεν θα λειτουργεί όπως θα περιμένατε.
  • Οι σπείρες της αντίστασης του ατμοποιητή σας δεν θα πρέπει να αγγίζουν η μια την άλλη.
  • Τα πόδια της αντίστασης (η απόσταση του πηνίου μέχρι τις βίδες που το συγκρατούν) θα πρέπει να είναι η μικρότερη δυνατή ή να καλύπτονται με φυτίλι.
  • Η αντίσταση θα πρέπει να τυλίγεται σφιχτά και με ομοιόμορφο σφίξιμο γύρω από όλο το μήκος του φυτιλιού.
  • Κρατήστε όλες τις ηλεκτρικές συνδέσεις σας σφιχτές.
  • Αν δείτε ότι το πράσινο led αναβοσβήνει πιο συχνά απ' ότι συνήθως σε νέο φυτίλι, μην ανησυχείτε. Δώστε στο φυτίλι χρόνο για να κορεστεί με υγρό αναπλήρωσης.
  • Το τελευταίο βήμα της θερμοκρασίας (280 βαθμοί Κελσίου) είναι πολύ δυνατό. Έτσι, το πράσινο led θα αναβοσβήνει πιο συχνά από ότι στα μικρότερα βήματα για να αποτρέψει κάψιμο του φυτιλιού και άσχημη γεύση.
  • Αν ο Πρωτέας σταματήσει να αποκρίνεται χωρίς λόγο, αποσυνδέστε την μπαταρία, περιμένετε 3 δευτερόλεπτα και επανασυνδέστε την μπαταρία. Δεν θα χάσετε καμία από τις ρυθμίσεις σας.
  • Ο Πρωτέας ελέγχει από καιρό σε καιρό την αντίσταση του ατμοποιητή σας. Όταν ξεκινήσει αυτή η διαδικασία παρακαλώ μην την διακόπτετε. Θα είστε έτοιμοι να ατμισετε και πάλι, όταν το πορτοκαλί led παραμείνει αναμμένο για δύο (2) δευτερόλεπτα.
  • Φάσμα συρμάτων τιτάνιου που συνιστώνται για ατμοποιητές που θα χρησιμοποιηθούν με τον Πρωτέα: 0,20 mm - 0,50 mm.
Οδηγίες Χρήσης στα Ελληνικά. (Οταν το διαβαζει κανεις του φαίνεται περίπλοκο αλλα στην πραξη και με τον καιρο νομίζω οτι θα ειναι παρα πολυ απλο)

1. Εγκατάσταση μπαταρίας: Ξεβιδώστε το καπάκι εξαερισμού της μπαταρίας και τοποθετήστε μια 14500 IMR μπαταρία με την θετική πλευρά προς το ηλεκτρονικό και υπό γωνία για την αποφυγή ζημιών στο ηλεκτρονικό μέρος. Βιδώστε το καπάκι εξαερισμού ξανά. Αν η μπαταρία αποτύχει να έρθει σε επαφή, ξεβιδώστε πάλι το καπάκι εξαερισμού και ρυθμίστε το μικρό κομμάτι ορείχαλκου στο εσωτερικό του καπακιου.
2. Κλείδωμα Πρωτέα: Μετά την τοποθέτηση της μπαταρίας, περιμένετε για έξι (6) δευτερόλεπτα μέχρι ο Πρωτέας να κλειδώσει. Το πράσινο led θα αναβοσβήσει αρκετές φορές ακολουθούμενο από το μπλε led που θα παραμείνει αναμμένο για δύο (2) δευτερόλεπτα. Ο Πρωτέας ειναι τώρα κλειδωμένος.
3. Σύνδεση ατμοποιητή: Συνδέστε έναν ατμοποιητή (εξοπλισμένο με τιτάνιο Grade 1).
4. Εντοπισμός - Διαμόρφωση: Πατήστε το κουμπί πέντε (5) φορές σε γρήγορη διαδοχή. Το μπλε led θα αναβοσβήσει τρεις (3) φορές, υποδεικνύοντας ότι ο Πρωτέας σας είναι τώρα ξεκλείδωτος, ακολουθούμενο από το κόκκινο led το οποίο θα αναβοσβήνει καθώς ο Πρωτέας ανιχνεύει τον ατμοποιητή σας. Όταν ο Πρωτέας εντοπίσει τον ατμοποιητη, το πορτοκαλί led θα ανάψει και θα παραμένει αναμμένο για δύο (2) δευτερόλεπτα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από ένα (1) λεπτό έως τρία (3) λεπτά ανάλογα με τη θερμοκρασία του ατμοποιητή σας.
5. Άτμισμα: Είστε έτοιμοι! Πατήστε το κουμπί για να ατμίσετε!
LED ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΜΙΣΜΑΤΟΣ:
Μία (1) γρήγορη ΚΟΚΚΙΝΗ αναλαμπή: Ο Πρωτέας δεν έχει φτάσει ακόμα στην επιθυμητή θερμοκρασία διότι η μπαταρία δεν μπορεί να αντέξει το επίπεδο θερμοκρασίας.
Δέκα (10) γρήγορες ΠΡΑΣΙΝΕΣ αναλαμπές: Ο ατμοποιητή σας δεν τροφοδοτείται σωστά ή εξαντλείται το υγρό. Σε ατμοποιητές GG, ανοίγοντας τον έλεγχο υγρού το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί. Εάν το πρόβλημα παραμένει, τότε μάλλον θα πρέπει να ξαναγεμίσετε τον ατμοποιητή σας.
Το ΓΑΛΑΖΙΟ led αναβοσβήνει: Η φόρτιση της μπαταρίας είναι χαμηλή. Μπορείτε είτε να αλλάξετε την μπαταρία σας ή να μεταβείτε σε χαμηλότερη θερμοκρασία για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της. Επίσης, οι συνεχείς αργές ΓΑΛΑΖΙΕΣ αναλαμπές μπορεί να εκδηλωθούν λόγω της κακής σύνδεσης μεταξύ της μπαταρίας και του καπακιού εξαερισμού του Πρωτέα ή λόγω βρώμικων σπειρών. Παρακαλείστε όπως ξεβιδώσετε τη μικρή βίδα ορείχαλκου στο εσωτερικό του καπακιού εξαερισμού για να επιτευχθεί η σωστή επαφή της μπαταρίας ή να καθαρίσετε τα σπειρώματα του Πρωτέα.
Πέντε (5) αργές ΛΕΥΚΕΣ αναλαμπές: Η μπαταρία έχει αποφορτιστεί. Ο Πρωτέας σταματάει να λειτουργεί.
Σταθερό ΜΠΛΕ led για δύο (2) δευτερόλεπτα: Ο Πρωτέας ειναι πλέον κλειδωμένος διότι το κουμπί κρατήθηκε πατημένο για περισσότερα από δεκαπέντε (15) δευτερόλεπτα ή διότι το ηλεκτρονικό του (V.I.R.) ζεστάθηκε (πρόκειται για εξαιρετικά σπάνια περίπτωση). Για να ξεκλειδώσετε τον Πρωτέα πατήστε το κουμπί πέντε (5) φορές σε γρήγορη διαδοχή.
Δέκα (10) γρήγορες ΚΟΚΚΙΝΕΣ αναλαμπές: Ο ατμοποιητή σας έχει μικρότερη αντίσταση από αυτή που ο Πρωτέας μπορεί να διαχειριστεί ή πρόκειται για βραχυκύκλωμα. Ελέγξτε τον ατμοποιητή σας ή φτιάξτε μια νέα αντίσταση. Πριν φτιάξετε νέα αντίσταση, πλύνετε τον ατμοποιητή σας κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν μικρά κομμάτια σύρματος που μπορεί να έχουν παραμείνει από την προηγούμενη αντίσταση σας και τα οποία μπορεί να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι 10 γρήγορες κόκκινες αναλαμπές μπορεί να εμφανιστούν εάν το ρεύμα που φτάνει στον ατμοποιητή σας είναι πάνω από το όριο του V.I.R. (8,8 ampere).
Σταθερό ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ led για τρία (3) δευτερόλεπτα: Η μπαταρία σας έχει υποστεί βλάβη. Παρακαλούμε να την ανακυκλώσετε με τον κατάλληλο τρόπο.
ΜΕΝΟΥ:

Σημείωση: Το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας είναι 180-280 βαθμοί Κελσίου. Ο Πρωτέας θυμάται όλες τις ρυθμίσεις σας, ακόμα και όταν αλλάξετε μπαταρία.
Άνω Μενού - Αύξηση Θερμοκρασίας: Πιέστε το κουμπί τρεις (3) φορές και κρατήστε το πατημένο για ένα (1) δευτερόλεπτο. Το κόκκινο led θα παραμείνει αναμμένο. Ενώ το κόκκινο led είναι αναμμένο, πιέστε το κουμπί μία (1) φορά για να αυξήσετε την θερμοκρασία κατά δέκα (10) βαθμούς Κελσίου, δύο (2) φορές για να αυξηθεί κατά είκοσι (20) βαθμούς Κελσίου, και ούτω καθεξής...
Κάτω Μενού - Μείωση Θερμοκρασίας: Πιέστε το κουμπί τέσσερις (4) φορές και κρατήστε το πατημένο για ένα (1) δευτερόλεπτο. Το πράσινο led θα παραμείνει αναμμένο. Ενώ το πράσινο led είναι αναμμένο, πιέστε το κουμπί μία (1) φορά για να μειώσετε τη θερμοκρασία κατά δέκα (10) βαθμούς Κελσίου, δύο (2) φορές για να μειωθεί κατά είκοσι (20) βαθμούς Κελσίου, και ούτω καθεξής...
Κλειδώστε τον Πρωτέα: Πιέστε το κουμπί πέντε (5) φορές. Το μπλε led θα παραμείνει αναμμένο για δύο (2) δευτερόλεπτα, υποδεικνύοντας ότι ο Πρωτέας σας είναι πλέον κλειδωμένος.
Ξεκλειδώστε τον Πρωτέα: Πιέστε το κουμπί πέντε (5) φορές. Το μπλε led θα αναβοσβήσει τρεις (3) φορές, υποδεικνύοντας ότι ο Πρωτέας σας ειναι πλέον ξεκλειδωμένος.
Ελέγξτε το επίπεδο της Θερμοκρασίας: Πηγαίνετε είτε στο πάνω είτε στο κάτω μενού και όταν είτε το κόκκινο είτε το πράσινο led ανάψει, αφήστε το κουμπί. Το πορτοκαλί led θα αρχίσει να αναβοσβήνει. Κάθε αναλαμπή του αντιστοιχεί σε ένα βήμα θερμοκρασίας. Κάθε βήμα είναι δέκα (10) βαθμοί Κελσίου. Ο συνολικός αριθμός των αναλαμπών θα σας δείξει σε τι θερμοκρασία βρίσκεστε. Μια αναλαμπή δείχνει 180 βαθμούς Κελσίου. Δύο αναλαμπές δείχνουν 190 βαθμούς Κελσίου, και ούτω καθεξής...
Σταματήστε το LED όταν αναβοσβήνει για οποιοδήποτε λόγο: Πιέστε το πλήκτρο μία (1) φορά.

ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΜΟΠΟΙΗΤΗ:

Αν θέλετε να ατμίσετε με τον ίδιο ατμοποιητή (χωρίς αλλαγή της αντίστασης του), κλειδώστε τον Πρωτέα και στη συνέχεια αποσυνδέστε τον ατμοποιητή. Επανασυνδέστε τον ατμοποιητή όταν είστε έτοιμοι, ξεκλειδώστε τον Πρωτέα και ατμίστε! Αν ξεχάσετε να κλειδώσετε τον Πρωτέα πριν αποσυνδέσετε τον ατμοποιητή, το πράσινο led θα ξεκινήσει να αναβοσβήνει για να σας ενημερώσει ότι έχετε ξεχάσει να κλειδώσετε τον Πρωτέα. Έχετε 6 δευτερόλεπτα για να τον κλειδώσετε πριν ο Πρωτέας χάσει τις ρυθμίσεις σας.

Αν θέλετε να ατμίσετε με διαφορετικό ατμοποιητή (ή να αλλάξετε την αντίσταση στον υπάρχοντα ατμοποιητή), αποσυνδέστε τον παλιό ατμοποιητή σας και αφήστε τον Πρωτέα να κλειδώσει μόνος του. (Το πράσινο led θα αναβοσβήσει για 6 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια το μπλε led θα παραμείνει αναμμένo για 2 δευτερόλεπτα). Τώρα συνδέσετε τον νέο ατμοποιητή και ξεκλειδώστε τον Πρωτέα. Περιμένετε έως ότου ο Πρωτέας ανιχνεύσει τον ατμοποιητή σας. Το κόκκινο led θα αναβοσβήνει καθώς ο Πρωτέας θα ανιχνεύει τον ατμοποιητή σας και η διαδικασία θα τελειώσει όταν το πορτοκαλί led παραμείνει αναμμένο για δύο (2) δευτερόλεπτα. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από ένα (1) έως τρία (3) λεπτά ανάλογα με τη θερμοκρασία του ατμοποιητή σας.
Είσαι έτοιμος να ατμίσετε και πάλι!

Σε οτι φορα την αυτονομια και γιατι 14500 μπαταρια μου ειπε:
Οσο για τον Πρωτεα, τον επελεξα σε τετοιο μεγεθος διοτι αυτο το μεγεθος ειναι πιο κοντα σε αυτο που θελουν οι χρηστες. Ειμαι βεβαιος οτι ολοι εψαχναν και ψαχνουν, ""μικρο και λεπτο". Ακομα και οι reviewers μετρανε μηκη, παχη κτλ. Κανεις δεν θελει ενα μακρυ και χοντρο μοντακι. Δεν εχει νοημα εξ αλλου. Επισης, το να αλλαξεις μπαταρια ειναι θεμα μερικων δευτερολεπτων, οποτε αυτο που ονομαζουμε αυτονομια μου ακουγεται λιγο αστειο, ειδικα για ενα μοντακι που εχει αυτονομια τουλαχιστον 2 ωρες.

Βιντεο
Μου αρεσει πολυ γιατι οπως θα δειτε στο βιντεο οταν δοκιμαζει τον ελεγχο θερμοκρασιας δεν δουλευει και εξηγει και τον λογο ο οποιος ειναι απο δικο του λαθος αλλα δεν το εκοψε για να μην φανει. Εδειξε ετσι οτι ολοι μπορει να κανουν λαθος ακομη και εαν το εχουν κατασκευασει αυτοι.


Ελεγχος θερμοκρασιας
Το μενου


Το VIR απο κοντα.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου