Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Συζήτηση με θέμα :""ΑΤΜΙΣΜΑ - H Ωρα της αλήθειας όσα πρέπει να γνωρίζουμε χωρίς υπεκφυγές"". Μια καλη προσπαθεια ενημέρωσης αν και καθυστερημενη .Τώρα που προσπαθούν να καταργήσουν την ενημέρωση εμεις τώρα ξεκινάμε .


Καταρχήν ενα μπράβο(οχι μεγάλο θα μπορούσε να ηταν καλλίτερο οσο αφορά τον ήχο) στον Κώστα και στους συντονιστές για την πρωτοβουλία και παράλληλα στους συμμετέχοντες για την παρουσία τους.

Είναι ισως η πρώτη φορά που γίνεται ενημέρωση απο 2 πλευρές (υγεια- πωληση) εαν και εγω θα προτιμούσα και μια τρίτη πλευρά που κατα την προσωπική μου γνώμη είναι και αυτή που θα καθορίσει και το μέλλον του ατμισματος . 

Εκει θα βρουν πατημα οι πολεμιοι του ατμισματος για να χτυπησουν πιο σκληρα το ηλ. τσιγαρο.

Αναφέρθηκε πολλές φορές στη συζήτηση η ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ .
Τον τελευταίο καιρό εχουν γινει δημοσκοπησεις απο διάφορα blogs και forums στην Ευρωπη και τωρα πρόσφατα άνοιξε και νημα στο μεγαλύτερο Ελληνικο forum και παντού οι αποψεις των ατμιστων ειναι οτι θα στραφούν στην μαύρη αγορά και μάλιστα με πολύ μεγάλα ποσοστά (για εμένα τεράστια). Ίσως κάποιος στην συζήτηση θα έπρεπε να κάνει τον συνηγορο του διαβολου.



Ο κ Φαρσαλινος  έδειξε την αγωνία του γιαυτο με παρα πολλούς τρόπους ειτε αναφεροντας την ονομαστικα ειτε με αλλους τροπους(πχ για τον ελεγχο στα τελωνεια).Αξιζει πραγματικά να ακους τον κ Φαρσαλινο για την ενημέρωση, τις γνώσεις, την σοβαρότητα αντιμετώπισης, τις προτάσεις και το γενικότερο  ενδιαφέρον για το άτμισμα και την νομοθεσία που θελει το κράτος να περάσει..

Απο οτι εγω κατάλαβα απο αυτη την δίωρη συζήτηση ειναι αυτα που λεμε εδω και καιρο.

  • Το νομοσχεδιο θα περάσει ετσι οπως ειναι και ισως με ενα μικρο δωράκι του κράτους προς τους επαγγελματιες οσο αφορά το αρθρο 24.
  • Θα απαγορευθουν οι διασυνοριακες πωλησεις λογω του ειδικου φορου.
  • Οι τιμες θα πάρουν την ανηφόρα και κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξουν.
  • Θα ανθίσει η μαύρη αγορά.
  • Ο έλεγχος ποιότητας θα είναι μονο στα χαρτιά που θα καταθέτει ο ενδιαφερομενος.
  • Όπως λεει και ο κ Φαρσαλινος θα υπάρξει η δυνατότητα οι κλώνοι να κυκλοφορούν στην μαύρη αγορά πέντε μήνες πριν βγουν στην κυκλοφορία τα γνήσια .
  • Το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα γυρίσει πίσω στα στάνταρ του 2007 .
  • Οι γεύσεις των υγρων και οι συσκευές θα μειωθούν σημαντικά .
  • Η έγκυρη ενημέρωση θα περιορισθεί σε μεγάλο βαθμό . Ακόμη και η vape expo που εχει ορισθεί για τον Σεπτέμβριο ειναι στον αερα .
  • Οι μικρες επιχειρήσεις θα κλείσουν και 2-3 μεγάλες θα γινουν μονοπώλια με οτι αυτό συνεπάγεται 
  • Ερχονται δυσκολες ημερες για εμας που αποφασισαμε να κόψουμε το κάπνισμα χάρη σε κάποιους  ανθρώπους που φαινομενικά σκέφτονται την υγεια μας αλλα στην πραγματικοτητα σκέφτονται μονο τις βαθειες τσέπες τους αδιαφορώντας για την υγεία μας.
ΥΓ. Δεν αναφερθηκα στον κ Πετροπουλο του ΣΕΕΗΤ γιατι προσωπικα πιστευω οτι σαν ΣΕΕΗΤ δεν με ενημερωσε ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ και τωρα που φθασαμε στο και5 θελει να μπει και αυτος στο παιχνιδι. Θελω να πω επισης οτι εαν δεν υπηρχαν τα forum και τα blog θα ξυπναγαμε μια μερα και θα τρεχαμε σαν τρελοί .Οχι οτι τωρα δεν τρεχουμε αλλα θα ηταν διαφορετικα εαν η ενημερωση του κοσμου ειχε ξεκινησει πριν ενα χρονο τουλαχιστον. Και δεν μιλω για διαφημηση αλλα για ενημερωση . 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου