Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Με σύνθημα το ΕΜΠΡΟΣ- ΠΙΣΩ. Οσο πλησιάζουμε την 20η Μαΐου μαθαίνουμε και περισσότερα.

Μερικα απο τα πράγματα στα οποια οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια .

Θα υπάρξει αύξηση του κόστους με μειωμένη επιλογή και μειωμένη διαθεσιμότητα των προϊόντων

Αυτο θα πρεπει να θεωρηθεί σίγουρο και δεν βλέπω πως μπορεί να αλλάξει τουλάχιστον άμεσα

Υπάρχει η δυνατότητα απαγόρευσης σε ολόκληρη την ΕΕ, αν 3 απο τα κράτη μέλη  αποφασίσουν ότι δεν είναι ασφαλή.Υπαρχει αναφορα στην ντιρεκτιβα.

Αυτο δεν το βλέπω και τόσο δυνατό γιατί κανένα κράτος δεν θα θέλει να χάσει τα όποια χρηματα απο τον ειδικό φορο και τους άλλους φόρους που θα μπουν. Αλλα δεν παύει να υπάρχει σαν δυνατότητα.

Υπάρχει μια πιθανότητα ότι όλοι οι ατμοποιητες που ξαναγεμίζουν θα πρέπει να απαγορευτούν, σύμφωνα με την <<σκέψη>> που εξασφαλίζει την επαναπλήρωση χωρίς διαρροή.

Η  R.J. Reynolds (Camel,Pall Mall Winston κλπ) ισως η μεγαλυτερη καπνοβιομηχανια στον κοσμο με κερδη πανω απο 8 δις δολαρια τον χρονο βομβαρδιζει συνεχεια με εγγραφα την FDA και την ΕΕ πως ο μονος τροπος για να ελεγχθούν η ποιοτητα η αξιοπιστια των υγρων και μαλιστα χωρις διαρροες   ειναι η υπαρξη σφραγισμενου μονοκοματου ατμοποιητη- τανκ. Η συγκεκριμενη δε εταιρια εχει βγαλει και ηλεκτρονικο τσιγαρο VUSE και το αστειο της υποθεσης ειναι οτι λεει οτι τα  Cartridges της περιέχουν 4,8% νικοτινης. Διπλασιο ποσοστο δηλαδη απο τα ετοιμα υγρα που κυκλοφορουν στην αγορα

Επίσης τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που δεν παράγουν «σταθερά επίπεδα»  νικοτίνης,μπορεί να απαγορευτούν. Δηλαδη τα προϊόντα με  μεταβλητή τάση και μεταβλητά watt .

Στο αρθρο 21 αναφέρεται: 
πληροφορίες σχετικά με τη δοσολογία και την πρόσληψη νικοτίνης, όταν το προϊόν καταναλώνεται υπό κανονικές ή ευλόγως προβλέψιμες συνθήκες· Ποιες ειναι αυτες οι συνθηκες και που αναφερονται κανεις δεν ξερει.
Αλλα ειναι και αυτο αλλη μια προταση της R.J. Reynolds και αλλων καπνοβιομηχανιων που προσπαθουν να μας γυρισουν 8 χρονια πισω στα ηλ. τσιγαρα τυπου vuse που οι περισσοτεροι απο εμας που τα χρησιμοποιουσαμε τοτε γνωριζουμε πολυ καλα οτι δεν καλυπταν τις αναγκες μας για αυτο άλλωστε χρησιμοποιει τωρα 4.8% νικοτινης για να αυξησει το χτυπημα .

Στα υγρά δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη ισχυρότερη από 20mg νικοτινης . 

Η μέγιστη ανοχή κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξει να είναι 18mg, έτσι ώστε να διασφαλιστεί οτι  οι προμηθευτές δεν θα παραβούν τους κανόνες.

Ως αποτέλεσμα του νέου καθεστώτος γνωστοποίησης που αναφέρει όλα τα χημικά συστατικά  που πρέπει να παρέχονται, είναι πιθανό ότι θα υπάρξει μείωση των γεύσεων και υγρων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου