Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Η Νομοθεσια για το Ατμισμα θα φερει αμεσα πεντε αλλαγες και θα μεταμορφώσει τη βιομηχανία του ατμίσματος


Οι τιμές θα ανεβαίνουν συνεχώς για κάποιο διάστημα μέχρι να σταθεροποιηθουν.
Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε ακριβώς πόσο οι τιμές θα μπορούσαν να επηρεαστούν, αλλά είναι πιθανό οι εταιρείες των οποίων τα προϊόντα υπάρχουν τώρα στην αγορά θα πρέπει να αυξήσουν λιγο τις τιμές . Οι εταιρίες εκτιμούν οτι η η διαδικασία θα κοστίσει "αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες" δολάρια ανά αίτηση, (που είναι για κάθε γεύση και κάθε επίπεδο του e-υγρού νικοτίνης). Το κόστος της εγγραφής για τις πολλαπλές γεύσεις του υγρού είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μετακυληθουν  στον καταναλωτή .




Θα μειωθούν δραματικά οι επιλογές γεύσεων, συσκευών και ατμοποιητων 



Οσο πιο ακριβά θα κοστίσουν στις εταιρίες οι αιτήσεις τόσο περισσότερες   εταιρείες απλά δεν θα είναι σε θέση να δικαιολογήσουν το κόστος και θα κλείσουν. Εκτιμάται ότι θα κατατεθουν πολυ λίγες αιτήσεις σε σύγκριση με αυτα που κυκλοφορούν σημερα στην αγορα. Μονο στην Αμερικη υπάρχουν πάνω από 4.000 κατασκευαστές υγρών και συσκευών.
Πρεπει να λαβουμε υπόψην ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές παράγουν δεκάδες γεύσεις και  επίπεδα νικοτίνης. Για  έναν κατασκευαστή που κάνει 12 διαφορετικές ποικιλίες μόνο στην κατηγορία γεύσης φρούτων , το καθένα με πέντε διαφορετικές επιλογές σε επίπεδο νικοτίνης. Ακριβώς για να συνεχίσει να κάνει όλες τις γεύσεις φρούτων του,  θα πρέπει να καταθέσει 60 διαφορετικές αιτήσεις.

Είναι  λοιπόν αναπόφευκτο ότι η αγορά θα συρρικνωθεί από χιλιάδες γεύσεις και προϊόντα με λιγότερα από 2.000 μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια. Οι κατασκευαστές θα είναι σε θέση να επαναφερουν μερικα απο αυτα  τα  προϊόντα και στο μέλλον, αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να φτάσουμε  πίσω στο σημείο όπου είμαστε σήμερα..

Οι συσκευές(mods) θα εξαφανιστούν με την μορφή τουλάχιστον που την ξέρουμε σήμερα.

Εάν δεν είναι κάποιος ατμιστής, μπορεί να σκεφτεί οτι όλα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ίδια, αλλά υπάρχουν όμως μια ποικιλία από τρόπους για να ατμισετε. Οι περισσότεροι που πιθανώς θέλουν να ξεκινήσουν το ηλ. τσιγάρο έχουν στο μυαλό τους , συσκευές οι οποίες μοιάζουν με τσιγάρα, είναι πλήρως σφραγισμένα, και είναι μιας χρήσης. Αλλά οι περισσότεροι ατμιστες χρησιμοποιούν μπαταρίες ή mods, τα οποία είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και μπορούν να είναι προσαρμόσιμα, επιτρέποντας στους ατμιστες να δημιουργήσουν το δικό τους μοναδικό και με τις προδιαγραφές που αυτοί θέλουν ατμισμα.
Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς , οι εταιρείες που πωλούν τις συσκευές (mods) που χρησιμοποιούνται σήμερα για να αδειοδωτηθουν αντιμετωπίζουν ένα σημαντικό πονοκέφαλο προσπαθώντας να εγγραψούν όλα τα διαφορετικά μέρη. Οι κανονισμοί αναφέρουν ότι οι κατασκευαστές θα πρέπει να αποδείξουν ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή διαμόρφωση των διαφόρων τμημάτων που θα το κάνει ακόμα ένα ασφαλές προϊόν.
Όπως αναμένεται είναι πολύ δύσκολο για τους κατασκευαστές να κάνουν τις απαραίτητες για την κάλυψη του υποχρεωτικού προτύπου παρουσίασεις, δεδομένου της μεγάλης έκτασης των πιθανών μεταβολών σε συνδυασμο με τα στοιχεία υλικού. "Οι κανονισμοί αυτοί αποθαρρύνουν τους κατασκευαστές από την αυτή την προσπάθεια, και να προτείνουν την εφαρμογή μόνο απο συσκευές κλειστού συστήματος που δεν είναι προσαρμόσιμες .



Θα προκύψει  μαύρη αγορά και στο ατμίσμα


Το διαδίκτυο είναι μια πολύ μεγάλη αγορά και υπάρχουν πολλές άλλες χώρες που δεν έχουν μπει σε καμιά νομοθετική ρύθμιση για το ατμισμα .Μερικοί ατμιστες μπορεί να επιλέξουν να  ρισκάρουν αν το αγαπημένο τους υγρό η συσκευή απαγορευθεί για την χώρα τους. DIY κατασκευαστές και παρασκευαστες υγρών  μπορεί επίσης να αρχίσουν να πωλούν κάτω από το τραπέζι για να βοηθήσουν να καλυφθεί το κενό, και μπορείτε να φανταστείτε τι θα γίνει στην αγορά . Δεν υπάρχει καμία καλή επιστημονική έρευνα για το θέμα αυτό, αλλά μια άτυπη δημοσκόπηση απο 1.651 αναγνώστες σε ένα  blog ατμίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι το 66 % είπαν ότι θα αγοράσουν e-υγρό στη μαύρη αγορά. Αν οι άνθρωποι μπορούν να βρουν έναν τρόπο για να αγοράσουν όπλα και ναρκωτικά απο το ίντερνετ, μπορούν να βρουν σίγουρα έναν τρόπο για να αγοράσουν συσκευές και υγρά για να ατμισουν.



Θα έχουμε επιτέλους περισσότερες έρευνες για το ατμισμα .
Υπήρξαν πολλές μελέτες σχετικά με τις επιδράσεις του ατμίσματος, ως εργαλείο για να σταματήσει κάποιος το κάπνισμα, και ιδίως οι έφηβοι απο και για τους οργανισμούς δημόσιας υγείας σε πολλα μέρη του κόσμου . Αλλά οι πολιτικοι δεν είναι ικανοποιημένοι με οποιοδήποτε από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, και ότι μπορεί κάλλιστα να είναι ένα καλό πράγμα το ατμισμα.
Υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν γνωρίζουμε για το ατμισμα όπως το προσωπικο κόστος τη δημόσια υγεία και τα οφέλη, επειδή ακριβώς ειναι κατι καινουργιο και οι εμπειρογνώμονες εχουν πολλα ακομη να μαθουν. Απο εδω και περα με την νομοθεσια να επιχειρεί την ρύθμιση και τον έλεγχο της βιομηχανίας, έχουν αναγγελθει ήδη έρευνες και μελέτες για να ξεκινήσει η συλλογή δεδομένων σε αυτό το μέτωπο. Αυτο ειναι ενα απο τα λιγα καλα της νομοθεσιας.

Το Royal College of Physicians στο Ηνωμένο Βασίλειο υπέβαλε πρόσφατα μια έκθεση ζητώντας το ατμισμα να προωθηθεί ως εργαλείο για την διακοπη του καπνισματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου