Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Στην Αμερικη η FDA συνεχίζει ακάθεκτη . Σύντομα θα περάσουν οι ίδιοι όροι και στην Ευρώπη.

Στην Ιντιάνα τα καταστήματα για το ατμισμα ήταν ήδη σε άσχημη θέση με το νέο νόμο του κράτους που επηρέασε σοβαρά τις επιχειρήσεις τους, αλλά ήρθαν και οι νέοι κανονισμοί τηςΥπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) που είναι σαν το τελευταίο καρφί στο
φέρετρο για πολλούς.
Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων ήδη είχαν φοβηθει απο την εφαρμογή ενός νόμου της Ιντιάνα που θα περιόριζε σοβαρά τα προϊόντα που πωλούν. Όμως, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ανεβασε την   ανησυχία τους σε ένα νέο επίπεδο,με την έκδοση νεων κατευθυντήριων γραμμών που πολλοί λένε πιθανότατα θα τους θέσει εκτός της επιχείρησης.
Εκτός από την απαγόρευση πώλησης σε ανηλίκους, οι κανόνες της FDA απαιτεί πλέον ότι όλα τα ηλεκτρονικά προϊόντα τσιγάρου μετά το 2007 θα πρέπει να λαβουν την έγκριση της κυβέρνησης. Μια κίνηση που πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων φοβούνται θα κλεισει τη βιομηχανία. Οι κανονισμοί ισχύουν τόσο για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που μοιάζουν με τα παραδοσιακά τσιγάρα οσο και για τους ατμοποιητες.

Ο καθένας καταλαβαίνει ότι αυτό δεν είναι μια ρύθμιση. Αυτή είναι μια απαγόρευση. 

Τα τσιγάρα ήταν σε κυκλοφορία για πάνω από έναν αιώνα όταν η διαφήμιση τους απαγορεύτηκε. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα κύρια προϊόντα τους για λιγότερο από μια δεκαετία. Επίσης υπάρχει πολύ περισσότερος ανταγωνισμός και στην καινοτομία στον κλάδο του ατμίσματος από ό, τι υπήρξε ποτέ στην καπνοβιομηχανία.
Τώρα, χάρη στους γραφειοκρατες της ΕΕ, κατά την γνώμη μου οι ατμιστες θα πρέπει να ανακαλύψουν νέα προϊόντα σε μια αγορά που δεν είναι αρκετά μαύρη, αλλά σίγουρα είναι σκοτεινή. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου