Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Νεα Ζηλανδια : H πωληση των ηλ. τσιγάρων θα επιτραπεί στο πλαίσιο μιας νέας πρότασης κυβέρνησης. Ενα ντοκιμαντέρ αλλαξε την γνώμη της κυβέρνησης και τιμώρησε μερικες οργανωσεις που το πολεμουσαν.

Στην Νέα Ζηλανδία που απαγορεύεται η πώληση του ηλ. τσιγάρου και που ενα πακέτο τσιγάρα κοστίζει 20$ και που θα φθάσει στα 30$ .
Μια κυβέρνηση που έχει βάλει στόχο να μην καπνίζει κανένας Νεοζηλανδός μέχρι το 2025 η πώληση των e-τσιγάρων θα γίνει νόμιμη στο πλαίσιο μιας πρότασης της κυβέρνησης.
Η Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Peseta Sam Lotu-liga έχει κυκλοφορήσει ένα έγγραφο διαβούλευσης που περιλαμβάνει την προτεινόμενη αλλαγή στο νομικό καθεστώς του προϊόντος.
Επιθέματα νικοτίνης και τσίχλας μπορούν να αγοραστούν, αλλά υγρή νικοτίνη για το e-τσιγάρο θα πρέπει να αγοραστεί από το εξωτερικό.
Άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν επιτρέψει στα ηλ. τσιγάρα να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ και τα γαλακτοκομεία.
"Επί του παρόντος, η πώληση και η παροχή των e-τσιγάρων που περιέχουν νικοτίνη απαγορεύεται στη Νέα Ζηλανδία. Ωστόσο οι άνθρωποι μπορουν να αγοράζουν online και να εισάγουν άμεσα για προσωπική χρήση», δήλωσε ο Lotu-Iiga.


«Η πρόταση είναι να πραγματοποιηθεί η πώληση και προμήθεια όλων των e-τσιγάρων νόμιμη στη Νέα Ζηλανδία με κατάλληλους ελέγχους."
Οι έλεγχοι αυτοί θα περιλαμβάνουν ένα όριο ηλικίας στα18, και την απαγόρευση των διαφημίσεων e-τσιγάρου.

Θα εξεταστούν επίσης οι παιδικές συσκευασίες ασφαλείας  και οι περιορισμοί στα υγρά αναπλήρωσης.

Βασικός λόγος για την αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης οσο αφορά το ηλ τσιγάρο ήταν η παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ A Billion Lives που έγινε στην Νεα Ζηλανδια
Ενα ντοκυμαντέρ εξαιρετικό, τόσο για τους ατμιστές όσο και για τους καπνιστές. Έχει ήδη βραβευτεί, στο φεστιβάλ ντοκυμαντέρ της Μελβούρνης πήρε το βραβείο καλύτερου ντοκυμαντέρ και καλύτερου σκηνοθέτη στον Aaron Biebert.

Η κυβέρνησή τους βγήκε μετά την πρεμιέρα και ανήγγειλε δημοσίως στην τηλεόραση ότι επρόκειτο να επανεξετάσει την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Λίγο αργότερα, έκοψε τη χρηματοδότηση σε μερικές από τις ομάδες κατά του καπνίσματος που δεν ενέκριναν αυτή την επιτυχημένη νέα τεχνολογία.







1 σχόλιο:

  1. Whether Juul Vaping Device Can Be Replaced In The Future?
    Years back, we saw Juul ( currently Juul American) establish as well as market items like Vaporcave ™ and Relx that were a campaign to do the very same. The concept behind e-cigarettes and also vapor products-- allowing adults to absorb nicotine in a rewarding style without melting in addition to toxicant degrees of cigarette smoke-- existed long prior to any kind of kind of vapers were pursuing clouds in addition to in the past great deals of were birthed.juul sverige

    ΑπάντησηΔιαγραφή