Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Απώλεια γεύσης . Οι κυριότεροι λόγοι που συμβαίνει και μερικοί τρόποι για την επαναφορά της .

Η αίσθηση της γεύσης συνδέεται πολύ στενά με την αίσθηση της όσφρησης.
 Όταν δοκιμάζουμε κάτι στην πραγματικότητα έχουμε έναν συνδυασμό των 2 αισθήσεων .
Είναι όπως όταν κρατάτε τη μύτη σας κλειστή και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι, θα έχετε παρατηρήσει ότι χάνεται ένα μεγάλο μέρος της γεύσης ,αλλά μόλις πάρετε το χέρι σας η γεύση θα αυξηθεί . Περίεργο αλλά έτσι είναι.

 Όταν λοιπόν ψάχνετε τον λόγο για τον οποίο δεν μπορείτε να έχετε γεύση από το υγρό πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι ένα αναπνευστικό πρόβλημα, καθώς και ένα ζήτημα γεύσης οφθαλμού / γλώσσας.
Ένας λόγος που οι άνθρωποι παθαίνουν αυτό που ονομάζεται «απώλεια γεύσης" είναι όταν ατμιζουν πάντα την ίδια γεύση υγρού. Είναι όπως όταν καπνίσατε για πρώτη φορά . Αυτή η πικρίλα και η γεύση που είχατε εξαφανίστηκε σταδιακά μέχρι που στο τέλος δεν την καταλαβαίνατε καθόλου . Άλλος λόγος είναι όταν τρώτε πολλά πικάντικα τρόφιμα  η οτιδήποτε που μπορεί να βλάψει τη γεύση σας θα μπορούσε να είναι  μια πιθανή αιτία για να μην έχετε γεύση  από το υγρό σας .Κάποια άλλα πράγματα που μπορούν να βλάψουν τη γεύση σας είναι το στρες , ακόμα και η αναπνοή από το στόμα σας μπορεί να αλλάξει τη γεύση σας μπορεί να επηρεάσει τους σιελογόνους αδένες και τα βακτήρια στο στόμα σας.
Η αφυδάτωση είναι ένας άλλος λόγος για την απώλεια της γεύσης η οποία μπορεί να προκαλέσει ένα λευκό επίχρισμα στην γλώσσα σας και να την εμποδίζει να λειτουργήσει σωστά, Οι Σεφ το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά .
Οι ασθένειες είναι ακόμη ένας άλλος λόγος . Το κοινό κρυολόγημα, η φλεγμονή των ούλων (όπως ουλίτιδα ή περιοδοντική ασθένεια) ,το σύνδρομο Sjogren (μία αυτοάνοση νόσος που προκαλεί ξηροστομία και ξηροφθαλμία),ή ανεπάρκεια ψευδαργύρου , ο τραυματισμός στο στόμα, τη μύτη ή το κεφάλι, οι διαταραχές του νευρικού συστήματος μπορεί επίσης να είναι ένας λόγος για να έχουμε μια απώλεια γεύσης. Επισης ενας τεράστιος αριθμός  φαρμάκων έξω στην αγορά μπορεί και να χαλάσουν την αίσθηση της γεύσης .

Τρόποι για να καταπολεμησεται  την απώλεια γεύσης
1. Αλλάζεται τακτικά γεύσεις
2. Πίνεται περισσότερο νερό
3.Καθαρισμός του ουρανίσκου σας
Αυτό το τέχνασμα είναι σε όλο το διαδίκτυο, γλείψτε ένα λεμόνι θα βοηθήσει να καθαρίσει τον ουρανίσκο σας, μερικά άλλα κόλπα για να καθαρίσει ο ουρανίσκος σας είναι το πόσιμο νερό καθώς και το γάλα μπορεί να βοηθήσει να καθαρίσει ο ουρανίσκος σας .

4.Η σωστή στοματική υγιεινή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου