Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Οι Κλώνοι είναι παντού . Μέρος πρώτο

Είναι πολύ λυπηρό ότι οι κλώνοι είναι παντού. Εάν ένα προϊόν καθίσταται δημοφιλές, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι σε πολύ λίγο χρόνο θα δούμε και τον κλώνο του .

Από τους ατμοποιητες μέχρι τις μπαταρίες, οι Κινέζικες εταιρείες κατά κύριο λόγο σκοτώνουν την πραγματική καινοτομία. Γιατί οι κατασκευαστες να σπαταλάν τόσο πολύ χρόνο, ενέργεια και πόρους για να δημιουργήσουν κάτι καλό, κάτι μεγάλο, μόνο και μόνο για να το δουν να κλωνοποιηται στο λεπτό και να βρίσκεται στα ράφια σε λίγες μόνο ημέρες?
Αν ήμουν από το μέρος των κατασκευαστων θα ήμουν προβληματισμενος με αυτό που συμβαίνει. Αλλά από την αλλά είμαι βέβαιος ότι περιμένουν να συμβεί κάτι τέτοιο.
 Και αναρωτιέμαι εάν μέρος αυτού του τιμήματος αποδίδεται με την έννοια ότι υπάρχει ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας για να πωλήσει το πραγματικό πράγμα για τους ανθρώπους που θέλουν ένα ποιοτικό προϊόν.

Την αφορμή για αυτά που γράφω τώρα την πήρα από κάποια <<μεγάλα site,blog>> από κάποιους κριτικούς (reviewers) που έχουν πάρει η θα πάρουν την απόφαση να μην παρουσιάζουν κλώνους , νομίζοντας ότι έτσι θα καταπολεμησουν το φαινόμενο .
Μια άποψη σεβαστή και από εμένα αλλά η ζωή έχει δείξει οτι θα βγουν καινούργια site , blog ,reviewers που θα παρουσιάζουν αυτά ακριβώς τα προϊόντα και ο κόσμος θα τρέξει ΚΑΙ σε αυτά γιατί το φτηνό προϊόν είναι μεγάλος παράγοντας έλξης και ιδίως όταν δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα γιατί εδώ που τα λέμε μερικοί κατασκευαστες έχουν ξεφύγει τελείως όσο αφορά στο θέμα τιμή .




Η ζωή εχει δείξει οτι το καλό προϊόν θα πουλήσει ακόμη και εάν βγουν δεκάδες κλώνοι του.
Μεγάλο παράδειγμα ενα Ελληνικό προϊόν του είδους το Nemesis που εξαντλείτε αμέσως μόλις βγαίνει καινούργια παρτίδα. Σε κάποιο on line κατάστημα του εξωτερικού το είδα με τιμή 230$ και οι κινέζικοι κλώνοι του έχουν πιο λίγο από 20$ και όμως το γνήσιο είναι ανάρπαστο. Ο κόσμος έχει κριτήριο και θα τιμήσει το προϊόν όταν αυτό του προσφέρετε σε μια καλή σχέση απόδοσης/τιμής .
Καταλαβαίνω επίσης το γεγονός οτι εαν βάλεις δίπλα δίπλα το γνήσιο με τον κλώνο θα πρέπει να αποδείξεις οτι δουλεύει καλλίτερα να αναδείξεις τα θετικά και τα αρνητικά του και
να δικαιολογησεις την διαφορά τιμής . Και εδώ είναι και το πιο δύσκολο μέρος γιατί τώρα τελευταία βγαίνουν πάρα πολλοί και καλοί κλώνοι.
Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει το τι κόστισε στον κατασκευαστη σε χρήμα ,χρόνο , και φαιά ουσία. Τον ενδιαφέρει να πάρει κάτι καλό και οσο γίνεται πιο φτηνό .
Σε ό, τι αφορά το ατμίσμα,και τους κλωνους θα ήθελα να ανησυχείτε για τους κλώνους των μπαταριών γιατί για εμένα εκει βρίσκεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος και ειδικά τώρα που κυριαρχεί το sub ohm .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου