Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Μελέτη Δείχνει οτι το Ατμισμα, έχει λιγότερη εξάρτηση από την τσίχλα νικοτίνης .

Μία από τις πιο πρόσφατες μελέτες που παρουσιάζονται δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PubMed, σύμφωνα με τα ναρκωτικά και την εξάρτηση από το αλκοόλ, η οποία εξέτασε και το επίπεδο εξάρτησης στους χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων, τη τσίχλα νικοτίνης και τα τσιγάρα καπνού.
 Αν και έχουμε ήδη αποδείξεις ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι λιγότερο εθιστικά από τα τσιγάρα καπνού, η συγκεκριμένη μελέτη θα φέρει μεγάλη χαρά σε εκείνους που είναι παθιασμένοι με ατμισμα, καθώς δείχνει ότι οτι το ατμισμα είναι λιγότερο εθιστικο  ακόμη και απο τις τσίχλες νικοτίνης. Πολλοί ατμιστες είχαν  υποψίες αυτό εδώ και χρόνια, αλλά τώρα έχουν αυτά τα στοιχεία που σίγουρα θα διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο κατά τις προσπάθειες εκείνων που είναι ενάντια ατμίσματος.
Στην έρευνα αυτή πήραν μέρος πάνω απο 2500 άτομα απο καπνιστές χρήστες του ηλ. τσιγάρου με νικοτίνη, χρήστες χωρίς νικοτίνη , και άτομα που χρησιμοποιουν τσίχλα νικοτίνης 
Αυτό που διαφαίνεται από τα αποτελέσματα της αξιολόγησης ήταν ότι η εξάρτηση ήταν απλά ένα βημα υψηλότερο σε ατμιστες που χρησιμοποιουν ηλεκτρονικό τσιγάρο που περιέχει νικοτίνη σε σχέση με ατμιστες με χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων με χωρίς νικοτίνη. Προφανώς, θα περίμενε κάποιος αυτό το αποτέλεσμα, αλλά η αξιολόγηση της εξάρτησης να είναι μόνο ελαφρώς υψηλότερη δείχνει ότι τα ηλ-τσιγάρα, ακόμη και με τη νικοτίνη, δεν είναι πολύ εθιστικα. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν επίσης «Στους πρώην καπνιστές, μακροχρόνια (> 3 μήνες) χρήστες του e-τσιγάρου ήταν λιγότερο εξαρτημένοι από τα e-τσιγάρα από οτι των μακροχρόνια χρηστών της τσίχλας νικοτίνης .
Υπήρχαν λίγες διαφορές στις βαθμολογίες εξάρτησης μεταξύ βραχυπρόθεσμων (≤3 μήνες) χρηστών τσιχλας ή e-τσιγάρου. Η εξάρτηση από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ήταν γενικά χαμηλότερη δυο φορες  από την εξάρτηση σε χρηστες από τα τσιγάρα καπνού στα δύο άλλα δείγματα των καθημερινών καπνιστών. 

Συμπέρασμα: Το τελικό αποτέλεσμα έδειξε ότι ακόμα κι αν μερικοί ατμιστες ήταν εξαρτημένοι από τα e-τσιγάρα που περιέχουν νικοτίνη, εξακολουθούν να είναι λιγότερο εθιστικά από τα τσιγάρα καπνού. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το ατμισμα, μπορεί να είναι εξίσου ή λιγότερο εθιστικο από την τσίχλα νικοτίνης, αλλά επίσης ένα σημείο ότι η ίδια η τσίχλα νικοτίνης δεν είναι πολύ εθιστικη.


Πηγή 
http://guidetovaping.com/2015/02/15/study-shows-vaping-less-addictive-than-nicotine-gum/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου