Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Mark Ten E-Cig . Η Phillip Morris μπήκε στον χώρο του ηλ. τσιγάρου με μια συσκευή τεχνολογίας του 2009 κάτι που δεν νομίζω να είναι τυχαίο .

Ένα νέο προϊόν ηλεκτρονικού τσιγάρου που ονομάζεται Mark Ten μόλις έχει κάνει την εμφάνιση του στις ΗΠΑ σε εθνικό επίπεδο. Ξεκίνησε από τα βενζινάδικα και εμφανίζεται πλέον παντού. Μοιράζουν δωρεάν κουπόνια και υπάρχει πολλή διαφήμιση γύρω από αυτό.
Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι αυτό είναι το πρώτο ηλ. τσιγάρο που βγαίνει στην αγορά από την Altria Group. Συνήθως την ονομάζουμε Phillip Morris που είναι η 2η μεγαλύτερη εταιρεία καπνικών προϊόντων στον κόσμο, και έχουν ένα ολόκληρο 50% της αγοράς του καπνού στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 Η συσκευασία τώρα που έρχεται το Mark Ten έχει ένα ωραίου σχεδιασμού πακέτο που σας τραβάει πραγματικά σε αυτό. Μα, αυτό παράγεται από μια μεγάλη εταιρεία καπνού, έτσι ώστε να έχει νόημα.,το Marketing, το branding, και τα κέρδη πάνω από όλα τα άλλα πράγματα.

Το Mark Ten Starter Kit coupon εκτελείται σε καταστήματα λιανικής πώλησης για περίπου $ 10, έρχεται με 1 μπαταρία, 1 φυσίγγιο γεύσης, 1 φορτιστή USB, και με ένα κουπόνι 3 δολαρίων για τα φυσίγγια.. Επίσης, έρχεται με ένα διαφανές πλαστικό κυλινδρικό "προστατευτικό σωλήνα» που λένε ότι περιλαμβάνεται για την προστασία του ηλ. τσιγάρου ενώ δεν είναι σε χρήση.
Αυτό είναι ένα σετ που μόλις και μετά βίας μπορούμε να το ονομάσουμε ένα κιτ εκκίνησης. Αυτό θα διαρκέσει σε ένα μέσο καπνιστή μερικές ώρες ούτε καν μια πλήρη ημέρα πριν να υποχρεωθεί να να αγοράσει ανταλλακτικά δοχεία.



Πρώτα απ 'όλα η κασέτα που έρχεται με το σετ εκκίνησης διαρκεί μόνο περίπου 2 ώρες. Έτσι, ο καταναλωτής αναγκάζεται να αγοράσει ένα ανταλλακτικό δοχείο αμέσως, το οποίο πωλείται για περίπου $ 5, ανάλογα με το πού μπορεί να το αγοράσει.


Εκτός από την έλλειψη της μακροζωίας που επιδεικνύει το φυσίγγιο το σύννεφο ατμού που μπορείτε να πάρετε από αυτό είναι σχεδόν ανύπαρκτο.Επίσης σχεδόν καθόλου αίσθηση χτυπήματος στο λαιμό το οποίο οι περισσότεροι ατμιστες ψάχνουν που ψάχνουν. Ακόμα και οι πιο νέοι.
Η μπαταρία του τώρα χωρίς να υπεισέλθουμε πάρα πολύ σε τεχνικές λεπτομέρειες, το μέτρο του πόσο καιρό μια μπαταρία μπορεί να κρατήσει ένα φορτίο ονομάζεται mAH , (και προφέρεται "ma" μερικές φορές).
Το Mark Ten  έχει μια μπαταρία 90mAH . Είναι η απολύτως  μικρότερη χωρητικωτητας μπαταρία  που έχω δει ποτέ σε μια μπαταρία ηλ. τσιγάρου. Το χαμηλότερο που έχω δει μέχρι τώρα ήταν περίπου 130 mAh, περίπου 2 χρόνια πριν, όταν όλες οι εταιρείες πωλούσαν το ίδιο πράγμα.

Από όλα τα παραπάνω το Mark Ten δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κακή προσπάθεια της Philip Morris να εισέλθει στην αγορά των ηλεκτρονικών τσιγάρων, και μάλιστα πολλά χρόνια αργότερα.

Από την άλλη μεριά όμως η Big Tobacco είναι ο ένας κλάδος που φαίνεται να έχει πάντα ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας για να επηρεάσει διακριτικά τα αποτελέσματα της νομοθεσίας προς την πλευρά της.
Έτσι, οι πιθανότητες είναι, αυτό το χαμηλής ποιότητας προϊόν να είναι μέρος κάποιου σχεδίου να δυσφημήσει αρνητικά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αφού δαπανώντας μερικά ψίχουλα για τα οικονομικά της εκτός τον πόλεμο που έχει κηρύξει για την φορολογία του ηλ. τσιγάρου και ότι είναι το ίδιο βλαβερό με ενα κανονικό τώρα προσπαθεί να αποδείξει οτι δεν είναι και οικονομικό . 
Βλέποντας το Mark ten μου ήρθε στο μυαλό μια μπαταρία που είχα αγοράσει το
2009 και είναι αν θυμάμαι καλά  είναι 280 mah . Τρεις φορές μεγαλύτερη δηλαδή . 
Γιαυτό και ο λόγος που πιστεύω οτι το συγκεκριμένο ηλ. τσιγάρο κρύβει πίσω του κακόβουλα σχέδια για την πορεία του κανονικού ηλ. τσιγάρου. Γιατί μη μου πείτε οτι μια εταιρία με τέτοια οικονομική επιφάνεια βγάζει στην αγορά το 2015 αυτό το συγκεκριμένο προϊόν






Βίντεο

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο blog. Χρησιμοποιούσα αυτό το τσιγάρο πριν από αρκετά χρόνια και μπορώ να πω πως ακόμα είναι το αγαπημένο που έχω αγοράσει. Ήταν πολύ απλό, εύκολο να το έχεις πάνω σου και σχετικά όμορφο design. Σ'ευχαριστώ για το post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή