Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ημερομηνία λήξης των ατμιστικων υγρών


Λέγεται ότι το υγρό είναι καλό για έως και χρόνια αν αποθηκευτεί σωστά. Αυτό φαίνεται να είναι μια γνώμη που έχει ειπωθεί ούτως ή άλλως.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να εξετάσουμε, όταν προσπαθούμε να καθορίσουμε πόσο καιρό θα διαρκέσει το υγρό μας . Τα δύο πρώτα είναι το φως και η θερμοκρασία. Είναι καλύτερο να αποθηκεύσετε το υγρό σας σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος. Τόσο η νικοτίνη  όσο και οι αρωματικές ουσίες σε ένα υγρού επηρεάζονται από τη θερμότητα και κάθε υγρό που εκτίθεται σε ηλιακό φως για μία παρατεταμένη χρονική περίοδο θα χάσει τη γεύση και την αντοχή του.

Και οι δύο αρωματικές ουσίες με βάση το νερό και αρωματικές ουσίες με βάση το αλκοόλ επηρεάζονται από τη θερμότητα και το ηλιακό φως. Και οι δύο θα εξατμιστούν αν αφήσετε το καπάκι. Η νικοτίνη που χρησιμοποιούνται στο υγρό έχει μια οργανική συνιστώσα. Οτιδήποτε οργανικό τελικά θα αποσυντεθεί. Η θερμότητα και το φως του ήλιου θα επιταχύνει αυτή τη διαδικασία.
Το υγρό που έχει ανοιχτεί και εκτίθενται στον αέρα θα οξειδωθεί γρηγορότερα από το υγρό που αποθηκεύεται σφραγισμένο και κλειδωμένο. Μόλις το υγρό έχει εκτεθεί στον αέρα, αρχίζει να οξειδώνεται και έχει φθορά.
Αν και  έχει ειπωθεί ότι το υγρό είναι καλό για δύο χρόνια, εξαρτάται πραγματικά από το πως είναι αποθηκευμένο. Υπό ιδανικές συνθήκες, το υγρό μπορεί να αποθηκευτεί για μέχρι ένα έτος χωρίς να έχει ανοιχτεί και έξι μήνες, εφόσον ανοιχτεί. Η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το υγρό σας, ενώ είναι φρέσκο. Παραγγελία μόνο μεγάλα μπουκάλια των αρωμάτων που ξέρετε σας οτι  αρέσουν και  θέλετε να  τα ατμιζεται  σχεδόν σε καθημερινή βάση. Οτιδήποτε άλλο,παραγγελία μπουκάλια δείγματα. Είναι καλύτερο να έχουμε λιγότερο υγρό καπνού από το να κάνουμε μεγάλη παραγγελία και να πάει χαμένο. 

Η νικοτίνη αποσυντίθεται όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως και το οξυγόνο.
Το οξειδωμένο υγρό αποκτά σκούρο χρώμα.
Η  διάρκεια ζωής της PG είναι 1-2 χρόνια. Για την  VG είναι 1,5 έτη.Για τα αρώματα είναι πιο λίγο .


1 σχόλιο:

  1. Εχω ενα υγρο σφραγισμενο (δεν το εχω ανοιξει ποτε) που εχει ληξει απο τον Μαιο 2018. Σημερα εχουμε Σεπτεμβρη 2020. Υπαρχει περιπτωση να μπορει να χρησιμοποιηθεί ?
    Ευχαριστω πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή