Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Οι φαρμακευτικές εταιρείες είναι απασχολημένες να πιέζουν για πιθανά οφέλη από τη νικοτίνη, ενώ ταυτόχρονα επιτίθενται στο ατμισμα. Μελέτες γίνονται για την ανάλυση της αποτελεσματικότητας της χρησιμοποίησης της νικοτίνης για την πρόληψη μιας ποικιλίας νευρολογικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Πάρκινσον, ήπια γνωστική εξασθένηση (MCI), του Tourette και τη σχιζοφρένεια, σύμφωνα με Discovery Magazine

Η Maryka Quik, διευθυντής προγράμματος του Προγράμματος νευροεκφυλιστικών ασθενειών στο SRI International, δήλωσε: «Καταλαβαίνω ότι το κάπνισμα είναι κακό, ο πατέρας μου πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα. Είμαι απόλυτα βεβαία. "
Η Quik είναι υπεύθυνη για τη δημοσίευση για πολλές μελέτες που τονίζουν τις θετικές επιδράσεις της νικοτίνης στον εγκέφαλο. "Το όλο πρόβλημα με τη νικοτίνη είναι ότι τυχαίνει να βρίσκεται στα τσιγάρα. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαχωρίσουν αυτα τα δύο στο μυαλό τους. "

Ήταν ο Harold Kahn, επιδημιολόγος στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, ο οποίος πρώτος συνέδεσε την νικοτίνη με ευεργετικά αποτελέσματα πίσω στο 1966. Σημειώνεται ότι στις μελέτες του σε περιστατικά της νόσου του Πάρκινσον εμφανίσθηκαν τουλάχιστον τρεις φορές λιγότερο συχνά σε καπνιστές.
Αρχική απάντηση στη διαπίστωση ήταν ότι τα άτομα του Καν ήταν οτι πεθαίνουν από το κάπνισμα η άλλες ασθένειες που σχετίζονται με αυτο πριν από την έναρξη της νόσου του Πάρκινσον. Πολλαπλές μελέτες έχουν γίνει από τότε για να επιβεβαιώσουν τις παρατηρήσεις του, να εγκρίνει την πεποίθηση ότι η νικοτίνη εμποδίζει την ασθένεια.

Η Marie-Françoise Chesselet, νευροβιολόγος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες, απέδειξε ότι η νικοτίνη αυξάνει τα επίπεδα της ντοπαμίνης. Η ντοπαμίνη είναι μια χημική ουσία στον οργανισμό που βοηθά στον έλεγχο ανταμοιβή και την ευχαρίστηση κέντρα του εγκεφάλου. Η ντοπαμίνη βοηθά επίσης να ρυθμίζει την κυκλοφορία και τις συναισθηματικές αντιδράσεις και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να δουμε τα οφέλη, αλλά και να αναλάβουμε δράση για να κινηθούμε προς αυτη. Στο Πάρκινσον σημειώνεται οτι χαρακτηρίζετε για τα χαμηλά επίπεδα της ντοπαμίνης και έτσι προτείνεται ότι η νικοτίνη παίζει ρόλο στη θεραπεία του.
Η έρευνα έχει αποδείξει ότι η νικοτίνη προάγει την πρόσληψη του ασβεστίου σε ανθρώπινα κύτταρα - που οδηγεί σε ισχυρότερα κύτταρα και καλύτερα ποσοστά επιβίωσης. Η Κακή νικοτίνη περιγράφεται επίσης ως μια αποτελεσματικη τοξίνη απορρύπανσης του σώματος.
Ελεύθερες ρίζες απομακρύνθηκαν με την εισαγωγή της νικοτίνης, έτσι επωφελείται ο εγκέφαλος .
Σε μελέτες των πασχόντων από Αλτσχάιμερ καταγράφτηκε σημαντικές βελτιώσεις στην προσοχή, τη μνήμη και την ταχύτητα επεξεργασίας σε ατομα που δόθηκε νικοτίνη. Ειναι ενδιαφέρον για εκείνους που χρησιμοποιούν τακτικές εκφοβισμού για να τονίσουν την τοξικότητα της νικοτίνης, τα αποτελέσματα τόνισαν οτι η χρήση της νικοτίνης ειχε εξαιρετικά αποτελεσματα στην ασφάλεια και την ανοχή - με άλλα λόγια, ότι ήταν απολύτως ασφαλές στη χρήση.

Η Jennifer Rusted, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Sussex, λέει: «(Η νικοτίνη είναι) η πιο αξιόπιστη γνωστική ενισχυτή που έχουμε σήμερα. Είναι μια μικρή επίδραση, ίσως μια βελτίωση 15 τοις εκατό. Δεν είναι κάτι που πρόκειται να έχει τεράστια επίδραση σε ένα υγιές νεαρό άτομο »- αλλά αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις για όσους πάσχουν από Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας και η σχιζοφρένεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Discovery αναφέρει: "Ίσως το πιο εκπληκτικό είναι ότι, σε μελέτες του Boyd και άλλων, η νικοτίνη δεν έχει προκαλέσει εθισμό ή απόσυρση, όταν χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της νόσου. Τα ευρήματα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τη φήμη της νικοτίνης ως μια από τις πιο εθιστικές ουσίες γνωστές, αλλά είναι μια φήμη που έχει αναπτυχθεί σε μύθο. "










- Δείτε περισσότερα στο: http://www.planetofthevapes.co.uk/news/health-studies/2015-02-09_super-n.html#sthash.Dptatq9D.dpuf

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου