Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ασφαλή;


Με βάση τις υπάρχουσες μελέτες (εκτός από τη μελέτη FDA) από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι επικίνδυνα.
Τα επιμέρους συστατικά των ατμστικων υγρών έχουν χρησιμοποιηθεί και δοκιμαστεί για σχεδόν 50 χρόνια. Τόσο ο FDA (Food and Drug Administration ) όσο και ο EPA ( Environmental Protection Agency ) δήλωσαν ότι η VG και η PG  είναι ασφαλής.
Τα συστατικά του ηλ . τσιγάρου έχουν σίγουρα πολύ λίγα κοινά με τα τσιγάρα καπνού.

 Η Νικοτίνη, το μόνο συστατικό που βρέθηκε κοινό και στα δύο προϊόντα, και  χρησιμοποιείται κυρίως για να αποτρέψουμε καπνιστές από τα παραδοσιακά τσιγάρα και που δεν είναι ένα από τα συστατικά που δημιουργούν  βλάβη που σχετίζεται με τον καρκίνο του πνεύμονα στους καπνιστές. Τα άλλα συστατικά του "ηλ. υγρού " στον πυρήνα του ηλ .τσιγάρου είναι η προπυλενογλυκόλη, η γλυκερίνη λαχανικών, και τα τρόφιμα flavorings- τα οποία χρησιμοποιούνται  και σε άλλα προϊόντα διατροφής.
Η παρόν ανεξέλεγκτη δυνατότητα παρασκευής του ατμιστικου υγρού επιτρέπει στις μικρές επιχειρήσεις να επιβιώσουν. Η διαθεσιμότητα του  επιτρέπει  σε πολλά μικρά καταστήματα να ανοίγουν και να ευημερήσουν, επειδή είναι σε θέση να δημιουργήσουν το δικό τους e-υγρό και να το πωλούν στους καταναλωτές χωρίς να χρειάζεται να περάσουν μέσα από μια μεγάλη διαδικασία κατασκευής.
Αυτά  τα προϊόντα με τον λιγότερο καπνό και την λιγότερη πίσσα  δεν είναι αιτία για ανησυχία, ή τουλάχιστον δεν είναι μια αιτία για τις ίδιες ανησυχίες που συνοδεύουν το παραδοσιακό τσιγάρο και τον καπνό .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου