Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

«Χαρακτηριστικά, Αντιληπτές Παρενέργειες και τα οφέλη χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου » Κ. Φαρσαλινος

Οι Φαρσαλινος, Εμίλια-Ρομάνια, Τσιάπρας, Κυρζοπουλος και  Βούδρης έκαναν μια μελέτη με τίτλο  «Χαρακτηριστικά, Αντιληπτές Παρενέργειες και τα οφέλη χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου » είναι εξαιρετικά επίκαιρο - λόγω της πρόσφατης ψευδοεπιθεσης που διαδίδονται από αντι-ατμιστες.

Κοιτάζοντας 19.441 άτομα: Στα 7.789 δεν έχει αναφερθεί καμία παρενέργεια απο το ατμισμα και 7.520 ανέφεραν οτι το στεγνό στόμα είναι η χειρότερη παρενέργεια που βιώνουν. Μόνο 631 ερωτηθέντες υποστήριξαν οτι οι παρενέργειες τους δεν έφυγαν με τον χρόνο - μόνο το 3% των ατμιστων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων  ανέφεραν ότι η σωματική τους ευεξία βελτιώθηκε μετά τη μετάβαση στο ατμισμα. Η αίσθηση της όσφρησης βελτιώθηκε, είχαν μεγαλύτερη επίγνωση των γεύσεων,  ειχαν  αναπνοή ευκολότερη και η όρεξη παρέμεινε η ίδια ή βελτιώθηκε. Καλλίτερη σεξουαλική απόδοση, διάθεση, μνήμη και ποιότητα του ύπνου Οι άνθρωποι ήταν όπως πριν ή  καλύτερα. Η αντοχή  αναφέρθηκε ως καλύτερη σε περισσότερο από 70% των ερωτηθέντων.

Όσον αφορά τις τρέχουσες ιατρικές καταστάσεις:  βελτιώσεις  παρατηρήθηκαν για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη, υπέρταση, υπερχοληστερολαιμία, ασθένειες του θυρεοειδούς, τα προβλήματα στεφανιαίας αρτηρίας, το άσθμα .

Η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα: «σε αυτό το μεγάλο δείγμα αφοσιωμένων χρηστών του ΗΤ, φαίνεται ότι τα ΗΤ χρησιμοποιούνται ως μακροπρόθεσμα υποκατάστατα του καπνίσματος. Μπορούν να είναι αποτελεσματικα, ακόμη και σε άτομα που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό σχετικά με το κάπνισμα και είναι βαρείς καπνιστές. Ήπιες προσωρινές παρενέργειες και σημαντικά οφέλη  αναφέρθηκαν από τον πληθυσμό αυτό. 
Κίνητρο για τη χρήση ΗΤ προέρχεται από την αναμενόμενη λιγότερο επιβλαβές δυναμικό τους σε σύγκριση με το κάπνισμα. 
Τα αποτελέσματα θα πρέπει ωστόσο να ερμηνεύονται με προσοχή λαμβάνοντας υπόψη το δείγμα ευκολίας αφοσιωμένων χρηστών που συνήθως συμμετέχουν σε τέτοιες έρευνες.  απαιτούνται περισσότερες παρεμβατικές και σε πληθυσμό μελέτες Ε Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι κάθε χρήστης έχει διαφορετικές προτιμήσεις όσον αφορά την επιλογή των προϊόντων, προκειμένου να αξιολογηθούν περαιτέρω τα αποτελέσματα του ΗΤ   σε επίπεδο πληθυσμού. "

- Πηγη  :http://www.planetofthevapes.co.uk/news/health-studies/2015-02-03_etter-farsalinos-and-vaping-studies.html#sthash.lN4z6WUE.dpuf

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου