Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Αλλαγη στασης της Γαλλιας απεναντι στο Ηλεκτρονικο Τσιγαρο.

Οι εταιρείες καπνού στην Γαλλια είναι σε αναταραχή για ένα νέο γαλλικό νόμο που απειλεί να απαγορευσει τελείως ορισμένες μάρκες τσιγάρων, επειδή (και αυτό φαίνεται να είναι ο μόνος λόγος) είναι πολύ δημοφιλής. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έχει κάνει πολύ ισχυρή φωνητική υποστήριξη για την ατμιστικη εναλλακτική λύση. Θα μπορούσε αυτό να είναι μια σημαντική βοηθεια για το ηλεκτρονικό τσιγάρο .


Η εικόνα του καπνίσματος έχει συνδεθεί έντονα με τις  πτυχές της γαλλικής κοινωνίας για δεκαετίες. Από φιλοσόφους οπως ο Σαρτρ και ο Καμύ, μέσω των σέξι διασημότητων της σκηνής και της οθόνης,  τα Gitanes και Gauloises έχουν γινει συνώνυμα με  τα tabacs, μπυραρίες και τα μπαρ του έθνους. Η χαρακτηριστική οσμή που έχει εισχωρήσει στον αέρα φαίνεται  ανάρπαστη, καθώς η χώρα φαίνεται να μην μπορει να αντιμετωπισει  το πρόβλημα των 78.000 ετήσιων θανάτων που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Η εφημεριδα  Le Figaro ανέφερε ότι ο νέος νόμος για τη δημόσια υγεία μπορεί να απαγορεύσει οποιοδήποτε προϊόν το οποίο περιλαμβάνει ένα στοιχείο που συμβάλλει στην «προώθηση καπνού ή να δώσει μια λανθασμένη εντύπωση με ορισμένα χαρακτηριστικά". Συνεχίζοντας να πω ότι ο νέος νόμος έχει διατυπωθεί τόσο αόριστα ώστε να μπορεί να περιλαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά σε «αρρενωπότητα ή θηλυκότητα, τη φυσική λεπτότητα, τη νεολαία ή κοινωνικότητα». Αυτό θα μπορούσε,  να περιλαμβάνει και τα πακέτα των Gitanes επειδή απεικονίζουν μια γυναίκα να χορευει.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της νέας νομοθεσίας είναι ότι το τμήμα υγείας ρίχνει το βάρος του πίσω από την επανάσταση ατμίσματος. Μετά το προβάδισμα που εχει η Βρετανία, Γάλλοι αξιωματούχοι αναγνωρίζουν τώρα ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι «ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τους καπνιστές οι οποίοι ψάχνουν να μειώσουν ή να αντικαταστήσουν τον καπνό".

Έχει αναφερθεί ότι η Tabac Info Service, που διευθύνεται από την Δημόσια Υγεία της Γαλλίας, δήλωσε: "σύμφωνα με τις τελευταίες εργασίες του Ανώτατου Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να αποτελέσουν ένα εργαλείο για να βοηθήσει να σταματήσει ή να μειώσει την κατανάλωση καπνού» και επίσης «να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ασθενειών όπως ο καρκίνος ". Και προσθέτει ότι οι συσκευές ατμισματος: "είναι πολύ λιγότερο επιβλαβές από τα παραδοσιακά τσιγάρα».

Ένας εκπρόσωπος της Fontem Ventures λέει: «Αυτή η συμβουλή είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτη, καθώς δείχνει ότι η Γαλλία ακολουθεί τα βήματα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και αναγνωρίζοντας ότι το ατμισμα είναι σημαντικά λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα και τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού και θα πρέπει να ενθαρρύνεται ως εναλλακτική λύση . Ελπίζουμε ότι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες θα λάβουν σοβαρά υπόψη αυτές τις συμβουλές και να ρίξουν μια σοβαρή ματιά στην απόδειξη της δημόσιας υγείας υπέρ των ηλεκτρονικών τσιγάρων ως εναλλακτική λύση για τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού. " 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου