Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Οι Κλώνοι είναι παντού . Μέρος δεύτερο .

Ο Svoemesto έχει πει στο blog του ότι δεν τον πειράζει αν οι άνθρωποι κλωνοποίησουν τον V4. Διαφωνεί όμως με τους ανθρώπους που κλωνοποιουν το λογότυπό του.

Ως κάποιος που κατέχει τόσο αυθεντικά αλλά και κλώνους, θα ήθελα να πω ότι έχω σπάνια αγοράσει ένα αυθεντικό όταν δεν έχω ήδη αγοράσει ένα κλώνο του.

 Τα αυθεντικά τις περισσότερες φορές τα αφήνω στο σπίτι, και τους κλώνους τους παίρνω έξω, στην δουλειά,  και δεν θα στεναχωρηθώ πολύ εάν τα χάσω η μου πέσουν κάτω .
Αν θα έπρεπε να χρησιμοποιώ μόνο αυθεντικά mods, νομίζω οτι δεν θα μπορούσα να κόψω το κάπνισμα λόγω των οικονομικών φυσικά .Στην ουσία οι κλώνοι μου δίνουν το περιθώριο να δοκιμάσω αρκετά περισσότερα πράγματα για να κατασταλάξω τι θέλω , και αν μου αρέσει  .
Μέχρι να υποχρεώσουν την Κίνα να αρχίσει να επιβάλει το διεθνές δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας , οι κατασκευαστες να καταθέτουν τα σχέδια για τις ευρεσιτεχνιες τους και να παίρνουν την κατάλληλη άδεια τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν.
Αλήθεια έχετε σκεφτεί γιατί το πιο αξιόπιστο mod το Provari εδώ και χρόνια και που μάλιστα δεν είναι και φτηνό δεν έχει κλωνοποιηθει μέχρι σήμερα? Οχι πάντως επειδή οι Κινεζοι δεν μπορούν να το αντιγράψουν αλλά πιστεύω ότι η εταιρία έχει λάβει τα μέτρα της και όποιος το αντιγράψει θα υποστεί τις συνέπειες . Ας κάνουν λοιπόν το ίδιο και ολοι οι κατασκευαστες και να τελειώνει αυτό το ζήτημα .
Θα σας πω όμως και μια άλλη σκέψη μου . Και οι δυο είναι ωφελημένοι από αυτό που συμβαίνει. Ας πούμε οτι κάποιος βγάζει έναν κάλο ατμοποιητη και τον ονομάζει alfa ,τον παίρνουν οι Κινέζοι του βάζουν πράσινα oring και τις τρύπες του αέρα απο κυκλικές σε παραλληλογραμες στην ίδια διάσταση  τον ονομάσουν Vita και τον προσφέρουν στο 1/3 της τιμής του Alfa . Σε λίγες μόνο ημέρες ο Vita θα ξεπουλήσει και ο Alfa θα μείνει στα αζήτητα . Και από εκεί και πέρα ολοι θα μιλάνε μόνο για τον Vita.
 Για αυτό και οι κατασκευαστες κλείνουν τα μάτια σε όλο αυτό .Γιατί την στιγμή που δεν καταθέτουν για να πάρουν άδεια για τα δικαιώματά τους  τους συμφέρει γιατί γίνετε έμμεση διαφήμιση του δικού τους προϊόντος  και με τον καιρό θα βγάλουν τα χρήματα που εχουν υπολογίσει συν οτι θα ακούγεται το όνομά τους διαρκώς,πχ Svoemesto ο v4 έχει 180$ και οι δεκάδες κλώνοι του στο 1/3 με 1/4 της τιμής και πουλάνε και ο γνησιος αλλα και οι κλωνοι .
Κεντρικη ιδεα απο ολα αυτα.
 Για να υπαρχει η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, της ιδέας, ή του έργου τέχνης θα πρέπει αυτη να τους χορηγηθεί . Χωρίς τη χορήγηση δεν υπάρχουν προστασίες. Αυτό σημαίνει ότι οι κλώνοι θεωρούνται, σύμφωνα με το νόμο, να είναι κάθε κομμάτι τόσο πολύ ένα νόμιμο προϊόν, όπως  και το πρωτότυπο από τον καθε Svoemesto. Είναι ακόμα δυνατό για τον καθε Svoemesto να διεκδικήσει μετά το γεγονός και να κινήσει τις νομικές διαδικασίες με αποδείξεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό θα ήταν  για τα εμπορικα σημάτα , αλλά δεδομένου ότι δεν το έχουν κάνει ποτέ αυτό μεχρι τωρα, ειλικρινά αμφιβάλλω ότι θα το κάνουν από εδώ και πέρα  .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου