Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Calix RBA-RDBA By Leo

Ο CALIX Tank atomizer by Leo είναι ένας επισκευάσιμος ατμοποιητής με Tank. Είναι κατασκευασμένος από γυαλί και ανοξείδωτο ατσάλι 304 χωρίς μολυβδένιο, με ρύθμιση αέρα και ροής υγρού. Το τζαμάκι με το μεταλλικό του μέρος είναι κολλημένα με ειδική κόλλα (medical), η οποία στερεοποιείται μόνο με έκθεση σε υπέρυθρη ακτινοβολία για την μέγιστη αντοχή. Παρόλα αυτά επειδή χρησιμοποιείτε σε πολύ μικρή ποσότητα και μόνο μέσα από την μεταλλική στεφάνη δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με το υγρό. 
Εδώ πρέπει να τονίσω οτι έχουν αναφερθεί αρκετά παράπονα για διαρροές απο το συγκεκριμένο σημείο . Τελικά η ιδέα να κολλήσει το γυαλί πάνω στο μέταλλο δεν πρέπει να είναι και η καλύτερη. 
Ο κατασκευαστής προτείνει να μην χρησιμοποιούμε οινόπνευμα ή ασετόν στο tube και να μην το βράζουμε.

Η πλήρωση του υγρού γίνεται πολύ εύκολα ανοίγοντας την επάνω τάπα του tank, αφού πρώτα έχουμε κλείσει την τροφοδοσία του υγρού , με λίγη προσοχή να μην συμπαρασύρουμε και την καμπάνα μαζί ξεβιδώνοντας.


Η τροφοδοσία αέρα γίνετε με δύο τρόπους:
Κύρια τροφοδοσία από τον 510 connector όπου η ποσότητα του εισερχόμενου αέρα ρυθμίζεται με μια βίδα που φωλιάζει μέσα στον 510. Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε τον Calix σε mod με δικιά του ρύθμιση αέρα μπορούμε να αφαιρέσουμε τελείως την βίδα αυτή.
Δεύτερη τροφοδοσία αέρα από το drip tip για πνευμονικές τζούρες.Το drip tip διαιρείτε σε δύο μέρη τα οποία έχουν μια τρύπα για να μπορούμε να ρυθμίζουμε αν και πόσο αέρα θέλουμε να περνά.

Μπορούμε να φτιάξουμε από μία έως τρεις αντιστάσεις στη φωλιά με τις επάνω αντιστάσεις προς το κέντρο τις φωλιάς για να τροφοδοτούνται σωστά με αέρα, και όλα αυτά με δύο τρόπους.
Τα ανοίγματα τις φωλιάς να είναι ευθυγραμμισμένα με τις τρύπες εισαγωγής υγρού ή να γυρίσουμε λίγο ακόμα τη φωλιά και τα ανοίγματα να απομακρυνθούν από αυτές.
Στη πρώτη περίπτωση έχουμε ένα λιγότερο απαιτητικό στήσιμο με καλή τροφοδοσία πάντα, χωρίς ιδιαίτερη προσοχή στο πόσο ανοίγουμε την καμπάνα για να ρυθμίσουμε την εισαγωγή υγρού αν και σχεδόν ποτέ δεν χρειάζεται να ανοίξουμε πολύ.
Στη δεύτερη περίπτωση θέλει πολύ λιγότερο άνοιγμα η τροφοδοσία, το υγρό κυκλοφορεί μέσα στη βάση αφού δεν μπλοκάρουμε τις τρύπες με όποιο υλικό έχουμε επιλέξει για τη αντίσταση (βαμβάκι, φιτίλι κλπ). Εδώ υπάρχει μια λεπτή ισορροπία στη ρύθμιση υγρού, την πυκνότητα του, (pg-vg) και την ρύθμιση αέρα.



Τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι:
Διαστάσεις: 22 Χ 37,5 mm.
Χωρητικότητα 4,5 ml.
Χρήση ως RBA ή RDBA (φιλοσοφία dripper αλλά με συνεχές ντριπάρισμα από το τανκ).
Φωλιά και καμπάνα από τον APOLLO.
Απεριόριστη ρύθμιση Υγρών. 
Τζάμι Quartz χωρίς συγκράτηση από o-rings.(Εμφάνιση μόνο Γυαλί και Μέταλλο)
Μια ρύθμιση αέρα από τον πόλο για τσιγαρίσιες και μια από το Air tip (διπλό drip tip για πνευμονικές τζούρες).
Γέμισμα από επάνω ξεβιδώνοντας την τάπα (Όπως το Cage V2).
Αφαίρεση της βάσης και φ/α χωρίς ανάγκη να χαθούν υγρά.


Τιμή  120 ευρώ  σχεδόν σε όλα τα μεγάλα καταστήματα ατμιστικων ειδών .

Βίντεο



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου