Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Reuters: Οι χρήστες του Ατμισματος Αυξάνονται ραγδαία στο Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία

Έρευνα από το Imperial College του Λονδίνου που δημοσιεύθηκε online στο περιοδικό Tobacco ControlΒ δείχνει ότι οι χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου αυξάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν το ατμισμα ως ανθυγιεινό,η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου έχει διπλασιαστεί μέσα σε διάστημα δύο χρόνων.Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία και τη Βρετανία που έχουν δοκιμάσει ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει αυξηθεί σημαντικά σε μόλις δύο χρόνια, σύμφωνα με μια πανευρωπαϊκή μελέτη που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη Τρίτη.
Η έρευνα, με επικεφαλής επιστήμονες της Βρετανίας του Imperial College του Λονδίνου, έψαξε τη στάση και τη χρήση του ηλ. τσιγάρου σε όλη την Ευρώπη μεταξύ 2012 και 2014.
Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η Γαλλία είχε την υψηλότερη χρήση ηλ. τσιγάρου, με το ποσοστό εκείνων που είχαν δοκιμάσει να είναι σχεδόν τριπλάσιο σε 21,3 % από 7,3 %.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ποσοστό αυξήθηκε από 8,9 % το 2012 σε 15,5 % το 2014 και το οποίο είναι υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Χρησιμοποιώντας στοιχεία από περισσότερους από 53.000 ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη - με τουλάχιστον 1.000 από κάθε χώρα - η μελέτη διαπίστωσε, επίσης, το ποσοστό των ανθρώπων σε ολόκληρη την Ευρώπη που θεωρούν το ηλ τσιγάρο επικίνδυνο σχεδόν διπλασιάστηκε στο 51 % από 27 %.


Η χρήση των συσκευών έχει αυξηθεί γρήγορα κατά την τελευταία δεκαετία, με τις πωλήσεις στις ΗΠΑ να αναμένεται να φτάσουν τα 4,1 δισεκατομμύρια  $ το 2016, σύμφωνα με την Wells Fargo Securities.

Ο μέσος αριθμός των ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι έχουν δοκιμάσει ένα ηλ. τσιγάρο αυξήθηκε κατά 60 τοις εκατό μεταξύ 2012 και 2014.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ανέφεραν οτι προσπαθούν με το ηλ. τσιγάρο είναι πρώην ή νυν καπνιστές,  και ενας αριθμός που δεν είχαν καπνίσει ποτέ καπνό, αλλά το έχει δοκιμάσει αυξήθηκε επίσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου