Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ολλανδια: Τέλη Κοινοποίησης και παρέκκλιση Η Ολλανδια καθορίζει το κόστος της κοινοποίησης σε € 44,85 ανά προϊόν. Ένα κόστος το οποίο, κατά παρέκκλιση, δεν ισχύει για προϊόντα που θα εισαχθούν πριν τις 20 Νοεμβρίου 2016.

Η Ολλανδία ήταν το πρώτο κράτος μέλος που ξεκίνησε να εργάζεται για τη ρύθμιση των ατμιστικων προϊόντων από τον Νοέμβριο του 2014 με έναν υπουργικό νόμο που δημοσιεύθηκε .
Tο άρθρο 20 της TPD(ντιρεκτίβας) έχει σχεδόν τα πάντα από οσα αναφέρονται σε αυτόν τον νόμο εκτός από λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία κοινοποίησης και τα τέλη κοινοποίησης, καθώς στην ΕΕ δεν είχαν ακόμη δημοσιευθεί πρότυπα γνωστοποίησης εκείνη τη στιγμή.


Απο της 20ης Μαΐου 2016 οι αμοιβές γνωστοποίησης που δημοσιεύονται ανέρχονται στα € 44,85 ανά νέο ή ουσιωδώς τροποποιημένο προϊόν, χωρίς ανώτατο όριο. Το τέλος καλούνται να πληρώσουν οι κατασκευαστές και εισαγωγείς που στοχεύουν στην εμπορία προϊόντων ατμίσματος στην ολλανδική αγορά.

Παρ 'όλα αυτά, για τα προϊόντα που κοινοποιούνται πριν από 20, Νοεμβρίου του 2016, μια παρέκκλιση απαλλάσσει τους κατασκευαστές και εισαγωγείς από αυτό το κόστος (άρθρο 7,3 - 7).

Οι παρασκευαστές και εισαγωγείς καλούνται επίσης να εισαγάγουν, σε ετήσια βάση και πριν από τις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους, λεπτομερή έκθεση σχετικά με τις πωλήσεις των προϊόντων τους από την μάρκα και τον τύπο. Η πρώτη, για το έτος 2016, οφείλεται να κατατεθει πριν τις 15 Ιουνίου, 2017.

Οι συσκευασίες θα πρέπει να αναφέρουν ιδιαίτερα ότι η χρήση του προϊόντος δεν συνιστάται για τους νέους και τους μη καπνιστές και να δείχνουν ειδοποιήσεις για τις παρακάτω ομάδες κινδύνου: οι έγκυες γυναίκες, θηλάζουσες γυναίκες και τα άτομα με νόσο των πνευμόνων, καρκίνο ή καρδιακή νόσο. Θα φέρει επίσης την προειδοποίηση: «Αυτό το προϊόν περιέχει την εξαιρετικά εθιστική ουσία νικοτίνη . Η χρήση δεν συνιστάται για τους μη καπνιστές. >>

Στις 20 Νοεμβρίου 2016 λήγει η προθεσμία για την πώληση των προϊόντων χωρίς υποχρεωτικές προειδοποιήσεις. Πέραν αυτής της ημερομηνίας, τα μη συμμορφούμενα προϊόντα θα πρέπει να αφαιρεθούν.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου