Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Υπαρχει Παθητικο Ατμισμα??

Το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Εργαστήριο για την Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών EMPA . Έκανε μια μελέτη, στην οποία χρησιμοποίησε ένα θάλαμο για την προσομοίωση ενός δωματίου με σκοπό να μετρηθεί το πραγματικό μέγεθος των σωματιδίων ατμού, η συγκέντρωση και διανομή. Εγκατέστησαν ένα ειδικό ομοίωμα για να αντιπροσωπεύσουν ένα άτομο στο δωμάτιο και πήραν επίσης μετρήσεις έξω από το θάλαμο για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες των ατμών μέσω διάχυσης.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα: οτι αυτή η μελέτη δείχνει για πρώτη φορά οτι τα σωματίδια που εκπνέονται απο το ηλ.τσιγάρο είναι υγρά σταγονίδια που εξατμίζονται γρήγορα κατά την εκπνοή. Τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται απο αυτή την μελέτη μπορεί να έχουν θετική επίπτωση για τη συνεχιζόμενη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε κλειστούς χώρους.


Επίσης άλλη μια μελέτη που παρουσιαστηκε στο 4ο συνέδριο για αερολυματα στην Βαρκελωνη έδειξε οτι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική επίδραση στην ποιότητα του αέρα του δωματίου όταν εκπνέεται ατμος από το ηλ.τσιγάρο. Επίσης, τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια κατά τη σύγκριση σε δωμάτια με και χωρίς τα συστήματα εξαερισμού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου