Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Προπαγάνδα και εκφοβισμό ο ένας. Προπαγάνδα και καθησυχασμο ο άλλος και Εμείς τα Κορόιδα στη μέση.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι είμαστε θύματα  και βούτυρο στο ψωμί των πολιτικών και επαγγελματιων του χώρου. Και για να εξηγούμε δεν είναι όλοι το ίδιο και δεν τους βάζω όλους στο ιδιο τσουβάλι αλλά μιλώ για το αποτέλεσμα.
Δίωρη συζήτηση προχθές. Λεει ο ενας καταφέραμε να έχουμε φόρο μόνο 10 λεπτά  ανα ml νικοτινουχου υγρού. Και θεωρεί οτι είναι απο τα φθηνότερα στην Ευρώπη. 
Σαν να σου λέει κοιμησου θύμα ήσυχος τρέχω εγω για εσένα και αυτή η αύξηση θα είναι πολύ μικρή . 1,24 ευρώ στο μπουκάλι των 10 ml. Δεν είναι και τόσο φοβερό ΛΕΕΙ.!!
Έρχεται και ο <<διαφημιστης>> που λέω εγώ και λέει . 
Μη σας πιάνει πανικός θα βρεθεί λύση  θα τα κάνουν συσκευασία των 10 όποτε εσείς τα ίδια πάλι θα παίρνετε, μην έχετε άγχος.
Για να δούμε τι θα συμβεί ομως.!!
Σύμφωνα με τις σημερινές τιμές και χωρίς το κόστος που θα έχουν οι παρασκευαστες των υγρών που θα κάνουν αιτήσεις για τα προϊόντα τους.
Μια βάση  100ml 20 mg  νικοτίνης ελληνικής μάλιστα εταιρίας κοστίζει 11 ευρώ.
Με την αύξηση των 10 λεπτών θα κοστίζει επιπλέον τουλάχιστον 12,4 ευρώ (δεν έχω βάλει το κόστος απο τα μπουκαλάκια . 
Ετσι εαν σήμερα πληρώνεις 11 ευρώ , αύριο θα πληρώνεις 23,4 ευρώ στην καλλίτερη περίπτωση .
ΣΙΓΑ την αύξηση ούτε 200% παραπάνω δεν είναι.
Όπως ανέφερε και ο Γιατρός στην ίδια συζήτηση αυτα τα 10 λεπτά είναι μονο η αρχή και κανείς δεν ξέρει πόσο και που θα φθάσει αργότερα και οτι ετσι γίνεται με όλα τα προϊόντα που έχουν ειδικό φόρο. 


Και εαν μιλήσουμε και για την απαγόρευση των online αγορών τότε θα δούμε τα ιδια πράγματα ίσως και χειρότερα γιατί με την απαγόρευση αυτη θα κλείσουν αν οχι όλες άλλα σιγουρα οι περισσότερες μικρές επιχειρήσεις.
Ενα αλλο παραδειγμα . Ενα ηλεκτρονικό τσιγάρο όπως το Joyetech eGo AIO 1500mAh το οποιο συμβαδιζει με την νομοθεσια , online
μπορεις να το αγορασεις 17 ευρω και με δωρεαν μεταφορικα εδω το αγοραζεις  27 ευρω και σε μερικά καταστήματα θα πληρώσεις και τα μεταφορικα .
Τα συμπερασματα δικα σας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου