Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Το σκεπτικό αυτών που κατέθεσαν την ντιρεκτίβα για τα diy υγρά.

Τα diy υγρά απαιτούν απο τους χρήστες να αγοράζουν νικοτίνη υψηλής συγκέντρωσης. Η έκθεση εντοπίζει τους κινδύνους για τους χρήστες αλλά και τους άλλους αν οι υψηλές συγκεντρώσεις της υγρής νικοτίνης που αποθηκεύονται στο σπίτι λόγω ακατάλληλου χειρισμού, αλλά και ο κίνδυνος ότι οι καταναλωτές δεν θα αραιώσουν το διάλυμα σωστά με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ υψηλότερες συγκεντρώσεις νικοτίνης από ό, τι προβλέπεται στις τελικά e-υγρά.
Η ιδιωτική ανάμειξη σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα υγρά δεν έχουν δοκιμαστεί και υπάρχει φόβος ακατάλληλα υλικά θα μπορούσαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται από τους καταναλωτές, και τα οποία έρχονται σε αντίθεση με το σκοπό της ντιρεκτίβας .

Πολλές από τις γεύσεις που χρησιμοποιούνται σήμερα στα e-υγρά δεν έχουν δοκιμαστεί για χρήση σε ηλεκτρονικό τσιγαρα και δεν είναι γνωστό αν είναι ασφαλή για εισπνοή. Τα επαναγεμιζωμενα τσιγαρα θα επιτρέψουν στους χρήστες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μη δοκιμασμένες ή μη ασφαλής γεύσεις με αποτελεσμα να υπαρχει κινδυνος για την υγεια ..
Τέλος,στα επαναγεμιζωμενα ηλ.τσιγάρα μπορεί να χρησιμοποιηθουν παράνομες ουσίες, όπως η τετραϋδροκανναβινόλη (THC).

Η τυχαία κατάποση του υγρού


Η ιδια έκθεση αναφέρει ότι η νικοτίνη, ένα εξαιρετικά εθιστικό ναρκωτικό, έχει επίσης οξεία τοξικότητα (θανατηφόρα) σε όλες τις οδούς έκθεσης σε αρκετά υψηλές δόσεις.
277 περιπτώσεις δηλητηρίασης νικοτίνης εντοπίστηκαν να εχουν αναφερθεί σε κέντρα δηλητηριάσεων σε οκτώ κράτη μέλη της ΕΕ (Αυστρία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λιθουανία, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Σουηδία και Σλοβενία) από Ιανουάριος 2012-Μάρτιος 2015:
71,3% που σχετίζονται με την ακούσια δηλητηρίαση.
67,5% των περιπτώσεων ακολούθησαν κατάποση e-υγρών
33,2% των περιπτώσεων που αφορούν σε παιδιά ηλικίας πέντε ή κάτω
9,7% που σχετίζονται με 6-18 ετών και
57% αφορούσε σε ενήλικες άνω των 18 ετών.
Όσον αφορά το αποτέλεσμα, το 23,7% των περιπτώσεων απαιτείται νοσηλεία και 6,8% είχαν μέτρια ή μεγάλη επίδραση. Η έκθεση παρατηρεί ότι τα αποτελέσματα είναι παρόμοια με δεδομένα από κέντρα δηλητηριάσεων των ΗΠΑ. Προσθέτει ότι μεταξύ των πολλών διαφορετικών γεύσεων που χρησιμοποιούνται στα υγρα των ηλ. τσιγαρων, οι συγγραφείς αναφέρουν ότι κάποια έχουν ταξινομηθεί ως επικίνδυνα για την υγεία σύμφωνα με τον κανονισμό CLP.

277 περιστατικά σε 3 χρόνια σε όλη την Ευρωπη. Εαν λαβουμε υπόψιν το χρονικό διάστημα και εαν δούμε και τα περιστατικά απο τις τροφικές δηλητηριασεις νομίζω οτι το ποσοστό ειναι πολύ μικρο. Όπως και να εχει όμως δεν ειναι ευχάριστο να έχουμε έστω και ενα περιστατικό. Γιατι οπως βλεπετε απο αυτα βρισκουν αφορμη και κατηγορουν το ατμισμα οι εχθροι του.

Αυτά και ακόμα περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου