Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Της Ντιρεκτιβας το καγκελο. Aν θέλετε οι θάνατοι που σχετίζονται με τον καπνό να μειωθούν, κάντε τις εναλλακτικές λύσεις για το κάπνισμα πιο προσιτές, όχι λιγότερες.


Μια νομοθεσία ενας νόμος που υποτίθεται οτι είναι για το καλό της υγείας ,στην ουσία ειναι αυτό που στο τέλος θα βλάψει την υγεία των πολιτών της ΕΕ.

Η New Nicotine Alliance, μια μη κερδοσκοπική ομάδα της Αγγλίας, που υποστηρίζει το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα προϊόντα νικοτίνης μειωμένου κινδύνου, αναφέρει σε μια δήλωση της. "Η προκύπτουσα απόφαση από το Δικαστήριο της ΕΕ τοποθετεί μια αδικαιολόγητη επιβάρυνση της βιομηχανίας που κατά κύριο λόγο αποτελείται από μικρες επιχειρήσεις την επιβολή ενός δυσκίνητου, κατακερματισμένου και δαπανηρού σύστηματος κοινοποίησης για τα νέα και τα υπάρχοντα προϊόντα που θα πρέπει πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις της οδηγίας για να φθάσουν στην αγορά. " 

Στην πραγματικοτητα αυτή η ντιρεκτιβα (TPD) είναι ένα ΔΩΡΟ προς τις καπνοβιομηχανιες .
Κανόνες που καθιστούν πιο δύσκολο να σταματήσει κάποιος το κάπνισμα και κατά μια έννοια τον προτρέπει να το συνεχίσει .

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι για την προστασία ή τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.
Μια πρωτη εκτίμηση των επιπτώσεων της Κυβερνητικής οδηγίας ειναι ότι υπάρχει ένας πολύ πραγματικός κίνδυνος ότι οι διατάξεις που αφορούν στο ηλεκτρονικο τσιγάρο θα αποθαρρύνει τους καπνιστές από το να στραφούν στο ατμισμα και μπορεί να ωθήσει κάποιους ατμιστες πίσω στο κάπνισμα.

Είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα, όταν μια κυβέρνηση «αναγκάζεται» να εφαρμόσει εναν νόμο που θα βλάψει την υγεία των πολιτών της.

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ στις 20 Μαΐου, αν και θα υπάρξει μια περίοδος χάριτος ενός έτους κατά την οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να πωλούν τα μη συμμορφούμενα προϊόντα. Ο νόμος απαιτεί από τους κατασκευαστές να κοινοποιούν τις ρυθμιστικές έξι μήνες πριν από την προσφορά προϊόντων προς πώληση. Για τις εταιρείες που παράγουν πολλά διαφορετικά προϊόντα (να θυμάστε ότι κάθε άρωμα και τη δύναμη του e-υγρού απαιτεί ξεχωριστή κοινοποίηση), αυτό θα είναι μια δαπανηρή και περίπλοκη διαδικασία.

Aν θέλετε οι θάνατοι που σχετίζονται με τον καπνό να μειωθούν, κάντε τις εναλλακτικές λύσεις για το κάπνισμα πιο προσιτές, όχι λιγότερες.
Αυτό δεν ειναι δικό μου. Ειναι το αποτέλεσμα μιας έρευνας που έγινε για το ηλ. τσιγάρο στην Σουηδία. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου