Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Η Phillip Morris εγκαινιάζει το νέο Τύπο άκαπνου τσιγάρου




Η Phillip Morris International έχει τελικά ξεκινήσει την πολυσυζητημένη σειρά IQOS, άκαπνο τσιγάρο που το περιγραφεί ως μια μέση λύση μεταξύ κανονικών και ηλεκτρονικών τσιγάρων. Η νέα συσκευή χρησιμοποιεί πραγματικά τσιγάρα για την καύση, αλλά αντί να παράγει επικίνδυνο καπνό και πίσσα, αυτό θερμαίνεται και παράγει ατμό με γεύση τσιγάρου.

Για πολλούς, e-τσιγάρα έχουν αποδειχθεί να είναι μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στο κάπνισμα , να ικανοποιήσουν το πάθος τους για νικοτίνη μέσω ενός οικείου μηχανισμού στο χέρι και στο στόμα. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης πολλοί καπνιστές που βρίσκουν τη γεύση του πραγματικού καπνού τόσο δύσκολο να αντικατασταθεί από ηλεκτρονικό τσιγάρο. Η Phillip Morris International ελπίζει να πουλήσει τη νέα σειρά IQOS άκαπνου τσιγάρου σε καπνιστές που προσέχουν την υγεία τους.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Philip Morris André Calantzopoulos πιστεύει ότι είναι "η μεγαλύτερη ευκαιρία ανάπτυξης της εταιρείας τα επόμενα χρόνια ».
Η IQOS έχει έναν ψεκαστήρα αλλά διαφέρει από τα σύγχρονα ηλεκτρονικά τσιγάρα σε άποψη λειτουργικότητας.
Αντί για υγρό αναπλήρωσης χρησιμοποιεί πραγματικά τσιγάρα με μικρότερο μήκος που θερμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά δεν καίγεται. Τα μικρά τσιγάρα, που ονομάζεται «HeatSticks», εισάγονται στη συσκευή θέρμανσης IQOS, αφήνοντας έξω το φίλτρο, το οποίο έχει ακόμη και το όνομα του Marlboro γραμμένο σε αυτό.

Τα τσιγάρα καπνού καίγονται περίπου στους 800 βαθμούς Κελσίου, αλλά η συσκευή IQOS θερμαίνει τον καπνό μόνο στους 350 βαθμούς, προσφέροντας μια ευχάριστη γεύση καπνού αλλά όχι πίσσα. Ο καπνός είναι εμποτισμένος με προπυλενογλυκόλη που βοηθά στην παραγωγή του ατμού.Στις 21 Νοεμβρίου, η Philip Morris ξεκίνησε την παραγωγή της νέας συσκευής στο Μιλάνο της Ιταλίας, αφού προηγουμένως έκανε πειραματική δοκιμή και διάθεσή στην άλλη πλευρά του πλανήτη, στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας.


Σύμφωνα με τις δηλώσεις της PMI, η συσκευή IQOS είναι το αποτέλεσμα πάνω από δέκα χρόνων έρευνας και ανάπτυξης και έχουν δαπανηθεί περίπου $ 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επενδύσεις.
Περιττό να πούμε ότι η εταιρεία έχει μια ευαισθησία σε αυτό, ειδικά καθώς οι παραδοσιακές πωλήσεις των προϊόντων καπνού στις ανεπτυγμένες χώρες έχουν πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια. Οι παρατεταμένη αντικαπνιστικές εκστρατείες για τη δημόσια υγεία, η αύξηση της φορολογίας καπνού και περιορισμούς εμπορίας κάνει την ανάπτυξη στον τομέα των τσιγάρων να είναι δύσκολη.
Η επιτυχία της συσκευής IQOS εξαρτάται από την μείωση του κινδύνου του παραδοσιακού τσιγάρου που φέρεται ότι προσφέρει. Οι ισχυρισμοί και οι αποδείξεις είναι άφθονες ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πράγματι ασφαλέστερο από ό, τι τα κανονικά.
Οι έρευνες είναι ήδη σε εξέλιξη στην Ελβετία, και τα αποτελέσματα αναμένονται το επόμενο έτος. Προς το παρόν τα «HeatSticks» υπόκειται στο ίδιο επίπεδο της φορολογίας καπνικών, όπως τα συμβατικά τσιγάρα, και η συσκευασία του περιέχει μια σαφή προειδοποίηση ότι "μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία σας".
Οι συσκευές παράγονται σήμερα σε πιλοτικό εργοστάσιο στην Μπολόνια της Ιταλίας, και είναι στο στάδιο της δοκιμής.
Η Philip Morris ήδη έχει επενδύσει 600 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο της στην Ιταλία και στα επόμενα 2 χρόνια σχεδιάζει την εξάπλωση παγκόσμιος της συσκευής IQOS και «HeatSticks».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου