Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Bug Η ασφάλεια μας είναι πάνω από όλα . Κυρίως για αυτούς που έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με επισκευασιμους ατμοποιητες και όχι μόνο

Το Bug είναι μια ασφάλεια με αυτόματη επαναφορά, που παρέχει προστασία από βραχυκυκλώματα σε μηχανικές και μη μπαταριοθήκες.
Η ασφάλεια που φιλοξενείται στο Bug δεν “καίγεται”, αφού βασίζεται σε ένα πολυμερές αγώγιμο στοιχείο μεταβλητής αντίστασης. Σε περίπτωση εμφάνισης υψηλού ρεύματος ή βραχυκυκλώματος, το στοιχείο αυξάνει την αντίστασή του και διακόπτει το κύκλωμα. Όταν το σφάλμα διορθωθεί, η συσκευή επανέρχεται σε κατάσταση χαμηλής αντίστασης μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Σε σχέση με τις περισσότερες μπαταριοθήκες VV/VW, που παρέχουν επαρκή ασφάλεια σε περιπτώσεις υπερ-ρευμάτων και βραχυκυκλωμάτων, οι μηχανικές μπαταριοθήκες υστερούν σημαντικά στον τομέα της ασφάλειας, αφού δεν παρέχουν καμία προστασία. Η χρήση επισκευάσιμων ατμοποιητών και μπαταριοθηκών ενέχει πάντα το ρίσκο πρόκλησης συχνών βραχυκυκλωμάτων σε μπαταρίες, συνήθως λόγω κακού σεταρίσματος, ή λαθών κατά τη συναρμολόγηση.


Η βραχυκύκλωση μιας μπαταρίας είναι ικανή να προκαλέσει σημαντικές καταπονήσεις / βλάβες στην ίδια τη μπαταρία αλλά και στον εξοπλισμό. Για παράδειγμα, οι επαφές των μηχανικών διακοπτών στις επισκευάσιμες μηχανικές μπαταριοθήκες είναι από τα εξαρτήματα που μπορεί να καταπονηθούν σημαντικά από ένα βραχυκύκλωμα στην πλευρά του φορτίου / ατμοποιητή. Σε οριακές περιπτώσεις, βραχυκυκλωμένες μπαταρίες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα λόγω υπερθέρμανσης.

Οι πολυμερικές ασφάλειες παρέχουν έναν εύκολο τρόπο δευτερεύουσας προστασίας έναντι βραχυκυκλωμάτων, και είναι ικανές να προστατέψουν επαρκώς το χρήστη, την ίδια τη μπαταρία, αλλά και τη μπαταριοθήκη. Δεν “καίγονται”, αφού βασίζονται σε ένα πολυμερές αγώγιμο στοιχείο μεταβλητής αντίστασης. Σε περίπτωση εμφάνισης υψηλού ρεύματος ή βραχυκυκλώματος, το στοιχείο αυξάνει την αντίστασή του και διακόπτει το κύκλωμα. Όταν το σφάλμα διορθωθεί, η συσκευή επανέρχεται σε κατάσταση χαμηλής αντίστασης μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το Bug έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί με μια πτώση τάσης της τάξης του 0.05 V (στα 2A) με 0.15 V (στα 6Α). Πρακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αντιστάσεις μέχρι 0.6 Ω, με απώλειες λιγότερες από τις απώλειες που εμφανίζονται στην εσωτερική αντίσταση μιας καλής μπαταρίας IMR.

Χάρη στο μικρό του μέγεθος (D=18.3mm, L=~5mm), το Bug είναι ιδανικό για χρήση με τηλεσκοπικά μηχανικά mods, αλλά και mods σταθερού μήκους εφόσον διαθέτουν τον απαιτούμενο χώρο.

Τιμή  €15.99  από εδώ  Και από τα καταστήματα Vapeland με τιμή 17,90€


Βίντεο 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου