Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ασφαλές ατμισμα . Ποιες είναι οι καλλίτερες και ασφαλέστερες μπαταρίες

Ποιες είναι οι καλύτερες μπαταρίες για mods; Και ποια είναι η κατάλληλη μπαταρία για χρήση σε mod σας; Είναι πραγματικά το πιο σημαντικό ερωτήματα που μπορεί κάποιος να ζητήσει πριν ατμισει με μια νέα συσκευή. Οι μπαταρίες αυτές είναι μακράν το πιο κρίσιμο μέρος της συσκευής σας. Όταν η χρήση τους γίνεται σωστά, είναι αρκετά ασφαλές, αλλά εάν κακομεταχειρίζονται μπορεί να είναι επικίνδυνες (ειδικά σε ένα μηχανικό mod).

Στα περισσότερα mods ταιριάζει μόνο το μέγεθος της μπαταρίας που έχει ως στόχο να χρησιμοποιεί και συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο το μέγεθος που έχει καθοριστεί για τη συσκευή αυτή.
Χρησιμοποιώντας μια αυθεντική μπαταρία από μια αξιόπιστη μάρκα θα εξασφαλίζει ότι η μπαταρία σας θα λειτουργεί με ασφάλεια και σύμφωνα με τον προορισμό και εντός στις ονομαστικές προδιαγραφές της. Για την δική σας ασφάλεια , έτσι προτείνω τις εξής μάρκες: Sony, Efest, η Samsung, και Orbtronic, MXJO, EH, MNKE, Panasonic, LG, και AW. Η χρήση μπαταριών χαμηλής ποιότητας διατρέχει τον κίνδυνο καταστροφής της συσκευής σας και ενδεχομένως να τραυματίσει εσάς και τους άλλους. Με ένα μικρο επιπλέον κόστος που θα διαθεσεται για την ποιότητα των μπαταριών μπορεί να σας σώσει από πολλά χρήματα και πονοκέφαλο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Υπάρχουν αρκετές μπαταρίες λιθίου στην αγορά σήμερα, αλλά μόνο μερικές είναι κατάλληλες για να ατμισεται με ασφάλεια. Συνήθως τρεις είναι οι κύριοι τύποι ICR (LiCoO2 ή LiCd), IMR , και Hybrid. Έχει διαπιστωθεί ότι οι μπαταρίες IMR ασφαλέστερες από τις ICR . Αυτός είναι ο λόγος που οι ICR συνήθως πωλούνται με κυκλώματα προστασίας. Συνήθως οι IMR μπαταρίες δεν έχουν κυκλώματα προστασίας και επιτρέπουν τα ποσοστά απαλλαγής με υψηλότερη ένταση σε σύγκριση με τις ICR και είναι πολύ πιο κατάλληλες για χαμηλές αντιστάσεις και μηχανικά mod.
Υβριδικά συστήματα χρησιμοποιούν συχνά μια πιο «ασφαλή» χημεία από το μέσο όρο ανοχης της IMR διατηρώντας κάποια από την αυξημένη δυναμικότητα αποθήκευσης μιας IMR. Για λόγους ασφαλείας συνιστάτε να χρησιμοποιήσετε είτε μια IMR ή Hybrid μπαταρία εκτός και αν η συσκευή σας σας προτρέπει ειδικά για να χρησιμοποιήσετε ένα συγκεκριμένο τύπο μπαταρίας .


Από τους αρκετούς φορτιστές που κυκλοφορούν οι καλύτεροι και ασφαλέστεροι φορτιστές είναι οι"έξυπνοι φορτιστες". Οι Smart φορτιστές συνήθως έχουν πολλαπλές λειτουργίες φόρτισης, και χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως προστασία από υπέρταση, προστασία έναντι της εκκένωσης. Εκτός από τα διάφορα χαρακτηριστικά ασφαλείας μερικοί μπορεί επίσης να προσδιορίσουν εάν είναι Li-ion, Ni-MH και Ni-Cd μπαταρίες και να επιλέξετε τη σωστή λειτουργία φόρτισης για εσάς. Είναι σημαντικό να μην υπερφορτώνουν τις μπαταρίες σας πάνω από 4.25V ή πάνω από την απαλλαγή τις μπαταρίες σας. Οι περισσότερες μπαταρίες για ατμισμα μπορούν να εκκενωθούν μέχρι 2.8V.

Για λόγους ασφαλείας, δεν συνιστάται να αποφορτιστεί κάτω από τα 3.2V. Για να διατηρείτε τη μπαταρία σας να λειτουργεί σωστά όσο το δυνατόν περισσότερο δεν συνιστάται να αποφορτίζεται την μπαταρία σας κάτω από 3.3V για να μην μειωθεί τόσο η χωρητικότητα της μπαταρίας οσο και ο αριθμός των κύκλων φόρτισης της μέχρι να μην είναι πλέον αξιοποιήσιμες.


Συμβουλές

  • Πάντα να μεταφέρεται τις μπαταρίες σε θήκες μπαταριών ή τη συσκευή σας.
  • Ποτέ μην μεταφέρετε ή αποθηκεύετε τις μπαταρίες σας ελεύθερα ή κοντά σε μεταλλικά αντικείμενα.
  • Πάντα να διατηρείται τις μπαταρίες σας στεγνές και μακριά από το νερό.
  • Μην εκθέτεται ποτέ τις μπαταρίες σας σε φλόγα.
  • Ελέγξτε οπτικά τις μπαταρίες σας τακτικά. Αν το περιτύλιγμα έχει υποστεί ζημιά με οποιοδήποτε τρόπο μην τις χρησιμοποιείτε. 
  • Μην υπερφορτίζετε ή αποφορτίζετε τις μπαταρίες σας.
  • Μην φορτίζετε τις μπαταρίες σας χωρίς επίβλεψη .
  • Ελέγξτε για τη φόρτιση των μπαταριών σε τακτά χρονικά διαστήματα (συνιστάται κάθε 30 λεπτά) και αφαιρέστε αμέσως τους από τον φορτιστή μόλις ολοκληρωθεί η φόρτιση.
  • Μην εκθέτεται την μπαταρία σας σε ακραίες θερμοκρασίες τόσο σε ζέστη οσο και το κρύο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου