Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Smoking Toolkit Study 2015 Posted 28th January 2015 by DaveX


Οι Robert West, Jamie Brown και Emma Beard έχουν κυκλοφορήσει την τελευταία ενημέρωση για την Μελέτη Smoking Toolkit.
Χρησιμοποιώντας 1800 μηνιαίες έρευνες από καπνίζοντες και χρήστες ηλ. τσιγάρου αποκαλύπτει μερικές ενδιαφέρουσες αλλαγές των Βρετανών στη χρήση του e-cig. - Δείτε περισσότερα στο:http://www.planetofthevapes.co.uk/news/health-studies/2015-01-28_smoking-toolkit-study-2015.html#sthash.hNbtb6mJ.dpuf






Παρά την πτώση του ατμίσματος, η χρήση των υποκατάστατων προϊόντων νικοτίνης παραμένει σε ύφεση πάρα πολύ. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με μια αυξημένη χρήση των ecigs από πρώην καπνιστές. Ένα πιθανό συμπέρασμα που θα μπορούσε να εξαχθεί από αυτό είναι ότι μια επιτυχημένη προσπάθεια διακοπής του τσιγάρου με την χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων οδηγεί το άτομο, στη συνέχεια, να σταματήσει όλες τις μορφές της νικοτίνης.







Περίπου 4 / 5 των ατμιστων εξακολουθούν να έχουν διπλάσια χρήση, αν και αυτός είναι ο λόγος που ευθύνεται για την πτώση στα ανοικτά κατά τη χρήση του e-cig. Οι καπνιστές επιλέγουν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια να κόψουν το τσιγάρο,βλέποντας τους ατμιστες να μην μπορούν να κάνουν μείωση του ατμίσματος.

Δείτε περισσότερα στο:http://www.planetofthevapes.co.uk/news/health-studies/2015-01-28_smoking-toolkit-study-2015.html#sthash.hNbtb6mJ.dpuf




Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν αυξήσει το ποσοστό των επιτυχημένων προσπαθειών αυτών από 24% έως 35%, αλλά δεν επηρέασε τους νέους. Αυτοί στην ηλικία απο 16-25 χρονών που αντιπροσωπεύουν το 30% των καπνιστών  αρνούνται πεισματικά - παρά την χρήση του ηλ. τσιγάρου  λόγω των γεύσεων,- εξακολουθούν την υιοθέτηση του καπνίσματος στο ίδιο επίπεδο. - Δείτε περισσότερα στο:http://www.planetofthevapes.co.uk/news/health-studies/2015-01-28_smoking-toolkit-study-2015.html#sthash.hNbtb6mJ.dpuf




Η επιτυχία του e-τσιγάρου συνέβαλε με τις περισσότερες απο  ποτέ απόπειρες και τα ποσοστά διακοπής του καπνίσματος από το 2007. Η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων απο μη-καπνιστές παραμένει σε αμελητέα επίπεδα - επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό ότι το ατμισμα  δεν είναι μια πύλη στο κάπνισμα.
Συμπεράσματα του καθηγητή West

  • H xρήση  του E-τσιγάρου έχει λάβει μια κάμψη, λόγω της μείωσης της χρήσης από τους ανθρώπους που εξακολουθούν να καπνίζουν! Η χρήση για την εγκατάλειψη συνεχίζει να αυξάνεται κάπως.
  • Η ανάπτυξη της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου  συνοδεύτηκε από μείωση, έστω και μικρότερη, κατά τη χρήση των εγκεκριμένων προϊόντων νικοτίνης και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, αλλά οι τροχιές είναι πολύ διαφορετικές υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια.
  • Οι τιμές διακοπής του καπνίσματος είναι υψηλότερες από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια.
  • Χρήση του e-τσιγάρου από μη καπνιστές παραμένει εξαιρετικά σπάνιο.
  • Το ηλ. τσιγάρο μπορεί να έχει βοηθήσει περίπου 20.000 καπνιστές να σταματήσουν το κανονικό τσιγάρο το περασμένο έτος, που δεν θα είχαν σταματήσει με άλλο τρόπο.
  • Μετά την απελευθέρωση των δεδομένων STS πέρυσι, ο Economist έγραψε: " Το e-τσιγάρο μπορεί  να βοηθήσει  πραγματικά τους καπνιστές να εγκαταλείψουν το " διαβολικό ζιζάνιο"





- Δείτε περισσότερα στο:http://www.planetofthevapes.co.uk/news/health-studies/2015-01-28_smoking-toolkit-study-2015.html#sthash.hNbtb6mJ.dpuf












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου