Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Δεν είναι συνήθεια . Είναι χόμπι

Συνήθεια υπονοεί αρνητικότητα. Το κάπνισμα είναι μια βρώμικη συνήθεια,  Αυτό δεν πάει να πει ότι δεν υπάρχουν καλές συνήθειες, φυσικά, αν και αυτό είναι μια άλλη συζήτηση, .
Με τη διάκριση μεταξύ του καπνίσματος και ατμισματος  τουλάχιστον για εκείνους που είναι  έξω από τον κόσμο του e-cig -το  ατμισμα  είναι ακριβώς μια άλλη κακή συνήθεια, είναι μια γραμμή που ακούγεται αρκετά συχνά. Το κάπνισμα, όπως και με πολλές άλλες κακές συνήθειες, είναι τελετουργιες. Πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη δράση  που εκτελείται σχεδόν υποσυνείδητα. Ανοίγοντας το πακέτο, τραβώντας το τσιγάρο, το αναβεις . Οι δράσεις αυτές αποτελούν μέρος της διαδικασίας. Και μερικές από αυτές τις αρνητικές συνδηλώσεις που σχετίζονται με το κάπνισμα είναι ακόμα κολλημένες και στο ατμισμα . Το ατμίσμα, εξακολουθεί να είναι μια επαναλαμβανόμενη δράση, το χέρι στην κίνηση του στόματος, η νικοτίνη, η ανάγκη να ατμισεις. 
Αλλά το ατμίσμα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ό, τι ακριβώς αυτές οι παρόμοιες επαναλαμβανόμενες ενέργειες.
 Όχι, το ατμισμα  δεν είναι μια συνήθεια, είναι ένα χόμπι. Δεν είναι κάτι που γίνεται μέσω της επανάληψης ή  πάντα το εχεις ανάγκη. Είναι μια πραγματική  δραστηριότητα 




Το ατμισμα , έχει αυξηθεί σημαντικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Είναι δίκαιο να πούμε ότι γεννήθηκε από την ανάγκη για την αντικατάσταση του καπνίσματος. Μια εναλλακτική μέθοδος χορήγησης νικοτίνης.
Αλλά με την ταχεία ανάπτυξη ήρθε η επέκταση στα είδη των ατμιστων, τα είδη των συσκευών, τα είδη των γεύσεων και μια συνολική πρόοδο στην τεχνολογία. Η εξέλιξη δημιούργησε μια ολόκληρη κουλτούρα. Οι άνθρωποι ξοδεύουν τώρα ώρες και ώρες γιά να φτιάξουν τα πηνία για τους RDA τους ή ανάμειξη δικών τους υγρών για να βρούν τη σωστή γεύση και τη δύναμη, ή απλά ψάχνουν για την πιο συνεπή συσκευή. Το ατμισμα μια πλήρως διαμορφωμένη κουλτούρα, έχει ακόμη και τις δικες του υπο-κουλτούρες κυρίως: τους κυνηγούς του σύννεφου. Αυτή η ανάπτυξη, ή η εξέλιξη, επέτρεψε στο ατμισμα, να διαχωρίσει τον εαυτό του από το κάπνισμα.

Δεν είναι πλέον απλά μια οδό διαφυγής, αλλά μια οντότητα από μόνη της. Είναι η λέξη της χρονιάς το 2014 ας μην ξεχνάμε. Έχει γίνει μια επιλογή τρόπου ζωής. Οι άνθρωποι επανεξετάζουν διαφορετικά προϊόντα στο youtube, ακολουθούν τις σελίδες στο facebook, το blog για οδηγίες , και ακόμη και να αγοράζουν τις συσκευές.




Τίποτα από αυτά δεν είναι καθαρά στο υποσυνείδητο, είναι μια τελετουργική συνήθεια. είναι ένας δεσμευμένος και ενθουσιώδης ομιλος ανθρώπων με πάθος για το χόμπι τους.

Ένας καπνιστής, κατά κανόνα, δεν θα έρθει στο σπίτι από τη δουλειά και να τεμαχίσει ένα τσιγάρο για να κατανοήσει τους εσωτερικούς του μηχανισμούς , ούτε οι καπνιστές θα συζητήσουν ενδελεχώς για τους διαφορετικους τύπων τσιγάρων. Μπορεί να είναι θράσος να πούμε, αλλά είναι αμφίβολο το να δούμε ποτέ ένα τσιγάρο για προ-παραγγελία.

Αλλά με το e-τσιγάρα; Ναι.

Θέλουμε να γνωρίζουμε την ισχύ και του τελευταίου mod , τα επίπεδα αντίστασης των πηνίων, η την συνοχή του υγρού, και θέλουμε να γνωρίζουμε πού οδεύει ο ατμισμος.

Λίγοι άνθρωποι θα συνεχίζουν να καπνίζουν, αν δεν ήταν ενσωματωμένοι στην τελετή και τον εθισμό.

Αλλά, όπως και μερικοί από εμάς γνωρίζουν ήδη, έχουμε φτάσει σε ένα στάδιο όπου δεν ατμιζουμε κατ 'ανάγκη για τη νικοτίνη, αλλά και για την απόλαυση του.



Συνήθεια ή χόμπι, τότε; Θα σας αφήσω να αποφασίσετε.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου