Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Μεγάλες μάχες μπροστά γύρω από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα «ασφάλεια, ρύθμιση>>

Μετά από την ανακήρυξη από το Oxford Dictionaries σαν λέξη της χρονιάς την λέξη  "VAPE" και μια νέα μελέτη  όπου δείχνει οτι το  ατμισμα τους e-τσιγάρου έχει ξεπεράσει το παραδοσιακό κάπνισμα τσιγάρων μεταξύ των εφήβων στις  ΗΠΑ η συζήτηση για το αν η πρακτική είναι ασφαλής για τους χρήστες και τους γύρω τους αναθερμενεται .
Οι ομοσπονδιακές και κρατικές νομοθεσίες προσπαθούν να ρυθμίσουν πως θα αντιμετωπισουν    τα ηλεκτρονικά τσιγάρα -  που εναλλακτικά ονομάζονται e-CIGS, στυλό VAPE, e-ναργιλέ, - ενώ οι εμπειρογνώμονες υγείας προσπαθούν να αποφασίσουν αν θα βοηθήσει τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα  των τσιγάρων ή θα  χρησιμεύσει ως μια  πύλη στη συνήθεια του τσιγάρου.
Φέτος θα δούμε "μεγάλες μάχες γι 'αυτό, δεδομένου μάλιστα ότι πολλές μεγάλες εταιρείες καπνού θα  συνεχίσουν να προσπαθούν  να αναλάβουν την αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου», δήλωσε ο Stanton Glantz, ένας μακροπρόθεσμος ακτιβιστής αντικαπνιστικών και διευθυντής του Κέντρου UCSF για τον Έλεγχο του Καπνού Έρευνας και Εκπαίδευσης. «Το μεγάλο ερώτημα είναι,  εαν οι πολιτικοί πρόκειται να συνταχθούν με τις καπνοβιομηχανίες ή το κοινό;"
Οι περισσότεροι ειδικοί σε θέματα υγείας θεωρούν οτι τα  e-τσιγάρα -  που λειτουργούν με μπαταρία και σωλήνες που παράγουν ένα εισπνεόμενο ατμό από υγρή νικοτίνη - να είναι ασφαλέστερο από εύφλεκτα τσιγάρα επειδή εκθέτουν τον χρήστη σε λιγότερες τοξικές χημικές ουσίες.
 Αλλά προειδοποιούν ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να προσδιοριστούν τα αποτελέσματα των ατμών »για την υγεία. Οι συσκευές μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για ατμισμα κάνναβης ή αρωματισμένα υγρά, με ή χωρίς νικοτίνη.
Αρκετές μελέτες που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα εστίασαν την προσοχή σχετικά με τις συσκευές. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Pediatrics διαπίστωσε ότι το 29 τοις εκατό των εφήβων στη Χαβάη έχουν χρησιμοποιήσει e-τσιγάρα.
Οι  πωλήσεις του ηλεκτρονικού  τσιγάρου προβλέπεται να αυξηθούν κατά 24 τοις εκατό ετησίως μέχρι το 2018,και  μεγάλες καπνοβιομηχανίες, όπως η RJ Reynolds, Lorillard και Altria κανουν το άλμα στην επιχείρηση αγοράζοντας μάρκες. Ορισμένοι αναλυτές της Wall Street αναμένουν οτι τα e-τσιγάρα θα  ξεπεράσουν τα παραδοσιακά τσιγάρα μέσα σε μια δεκαετία


πηγη:http://www.sfgate.com/bayarea/article/Big-battles-ahead-over-electronic-cigarettes-5993605.php

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου