Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Η ιστορία του ηλεκτρονικού τσιγάρου

Είναι καλό να μάθουμε πως ξεκίνησε αυτό που τώρα μας αρέσει,έχει γίνει το χόμπι μας και μας έχει φέρει σε επαφή με ανθρώπους που ίσως δεν θα είχαμε γνωρίσει ποτέ.

Η παλαιότερη αναφορά για το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να εντοπιστεί από τον  Herbert A. Gilbert, ο οποίος το 1963 κατοχύρωσε  δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μία συσκευή που περιγράφεται ως «ένα άκαπνο τσιγάρο χωρίς καπνό» που  "αντικαθιστά την καύση του καπνού και χαρτί με θερμαινόμενο υγρό,και αρωματισμένο αέρα."
Αυτή η συσκευή θερμαίνει το διάλυμα της νικοτίνης και παράγει ατμό. Το 1967,ο Gilbert προσεγγίστηκε από πολλές εταιρείες που ενδιαφέρονται για την κατασκευή του, αλλά ποτέ δεν βγήκε στο εμπόριο και εξαφανίστηκε από τη δημόσια εγγραφή μετά το 1967.

Ο Hon Lik, ένας Κινέζος φαρμακοποιός, πιστώνεται ευρέως με την εφεύρεση της πρώτης γενιάς ηλεκτρονικών τσιγάρων. Το  2000, ήρθε με την ιδέα της χρησιμοποίησης ενός πιεζοηλεκτρικού στοιχείου υπερήχων  για την εξάτμιση ενός πίδακα πεπιεσμένου υγρού που περιέχει νικοτίνη να διαλύεται σε ένα  διάλυμα προπυλένιου- γλυκόλης.
Αυτός ο σχεδιασμός παράγει ένα καπνό σαν ατμό που μπορεί να εισπνευστεί και γίνει ένα "όχημα" για τη διανομή της νικοτίνης στην κυκλοφορία του αίματος μέσω των πνευμόνων. Πρότεινε επίσης χρησιμοποιώντας προπυλενογλυκόλη για την αραίωση της νικοτίνης  και τοποθετώντας το σε ένα αναλώσιμο φυσίγγιο πλαστικό, το οποίο χρησιμεύει ως μια δεξαμενή υγρού και το επιστόμιο. Αυτές οι εφευρέσεις αποτελούν τη  σημερινή βάση των ηλεκτρονικών τσιγάρων.
Η συσκευή εισήχθη για πρώτη φορά στην κινεζική εγχώρια αγορά τον  Μάιο του 2004 ως βοήθημα για τη διακοπή του καπνίσματος και την αντικατάσταση του.
 Η εταιρεία που εργαζόταν ο Hon Λικ η Golden Dragon Holdings, άλλαξε το όνομά της σε Ruyan  "Θυμίζοντας το κάπνισμα", και άρχισε να εξάγει τα προϊόντα της το  2005--2006 προτού  λάβει το πρώτο διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2007.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεύτερης γενιάς, ή μοντέρνο ηλεκτρονικό τσιγάρο, επινοήθηκε και εισήχθη στην αγορά το 2008 από τον Δρ Yunqiang Xiu πριν από τη λήψη των διεθνών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2009 και το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2011.
 Το σύγχρονο ηλεκτρονικό τσιγάρο χαρακτήρισε το "tankomizer" ή σφραγισμένο σύστημα δεξαμενής και  τεχνολογία σφραγισμένου ατμοποιητη .
 Αυτό είναι περισσότερο χρήσιμο για φαρμακευτικές και ιατρικές συσκευές βιομηχανίες.

Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_cigarette#History




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου