Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Η Wall Street Journal αποκαλεί το Cloud Chasing σαν ένα "Extreme Sport."

Με τη μεγάλη δημοτικότητα ατμίσματος, έρχεται ένα αυξανόμενο ανταγωνιστικο παρακλάδι,  με διαγωνισμούς, κριτές, χορηγούς και θεατές για να δούμε ποιος μπορεί να παράγει τα πιο εντυπωσιακά σύννεφα καπνού.
Η Wall Street Journal έχει ένα ενδιαφέρον άρθρο για την ανταγωνιστικοτητα του ατμίσματος, την οποία αποκαλεί ένα "extreme sport." 
Το άθλημα έχει βαπτιστεί cloud chasing. Εκείνοι που αγωνίζονται στο cloud chasing χρησιμοποιούν ηλ-τσιγάρα και τους πνεύμονές τους για να παράγουν πραγματικά μεγαλου-ατμού ρουφηξιές. Οι οπαδοί που τους αρέσει να παρακολουθουν ονομάζονται "cloud gazers"  Όπως το περιοδικό εξηγεί:

Οι διαγωνισμοί είναι απλοί. Οι Cloud chasers  εισπνέουν από τις συσκευές τους, οι οποίες μετατρέπουν το υγρο σε ατμό. Στη συνέχεια αρχίζει ο ανταγωνισμός από την παραγωγή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου, πυκνότερου σύννεφου ατμού. Σε λιγότερο από δύο χρόνια, το άθλημα έχει υιοθετήσει όλους τους κανόνες του επαγγελματικού αθλητισμού. Δεν έχει μόνο οπαδούς αλλά και ομάδες,  χορηγούς και  χρηματικά έπαθλα .

Δεν είναι όμως όλοι υπέρ αυτής της  διασκέδασης και του παιχνιδιού. 
Το άρθρο αναφέρει έναν γραμματέα από το Εθνικο Vapers Club, που ανησυχεί ότι τα "σύννεφα "μπορεί να είναι προσβλητικά" και μπορεί να δώσει στην ήδη αδύναμη φήμη του ατμισματος ένα ακόμη χειρότερο όνομα. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι - συμπεριλαμβανομένων των παιδιών - κάνουν στροφή προς το ατμισμα αντί του καπνίσματος, τα κράτη κινούνται για τη ρύθμιση των προϊόντων και πού μπορεί όλο αυτό να το χρησιμοποιήσουν για πολλά περισσότερα. Στην τελευταία θέση που εργάστηκε, τέθηκε  ζήτημα σε μια συνάντηση σε επίπεδο εταιρείας, επειδή κάποιοι ενοχλήθηκαν από τη συνεχή παραγωγή σύννεφου από κάποιους ατμιστες. Οι ατμιστες  στη συνέχεια περιορίζονται στους εξωτερικούς χώρους.

Υπάρχουν πολλές  διαλέξεις σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους απο το ατμισμα,  και πολλές επιστημονικές επιτροπές κάνουν έρευνες για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. 
Είναι σίγουρο όμως ότι η εισπνοή στο ατμισμα δεν είναι ακριβώς ήπια για τους πνεύμονες.

Ο Erik Hutchinson, ιδρυτής της AmeraVape Technologies, δήλωσε ότι "Είναι βασικά ένα αντικαπνιστικο ράλι ,"
Χειροκροτώ όποιον έχει καταφέρει να κόψει το κάπνισμα αλλά θα συνιστούσα να μην το τραβήξουμε και πολύ μακριά με το να ονομάσουμε «extreme sport» ένα αντικαπνιστικο ράλι 


Πηγή   Wall Street Journal



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου