Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Μέχρι που μπορούν να φθάσουν οι εξελίξεις στο ατμισμα στο επόμενο χρονικό διάστημα ?

Σε μια εποχή όπου οι CE4 πλέον είναι περιττοί, τα 30 watt είναι ένα σετ εκκίνησης και το
sub ohm δεν είναι πλέον μόνο ένα DIY θέμα, αλλά βρίσκεις ατμοποιητες και έτοιμες κεφαλές παντού .
Στο τέλος του 2014 και αρχές του 2015 έχουμε δει μερικά επαναστατικά προϊόντα στην αγορά με μια επιλογή από sub ohm δεξαμενών και συσκευές 30-50 watt με στόχο τoυς αρχάριους ατμιστες σε πολύ προσιτή τιμή, καθιστώντας το sub ohm πλέον κάπως σαν έναν τρόπο της ζωής. Σχεδόν σε όλα τα ατμιστικα μαγαζιά υπάρχουν τέτοια προϊόντα και το διαδίκτυο έχει κατακλυσθεί με sub ohm συσκευές .
Πολλοί παλιοί και έμπειροι ατμιστες που πιανουν τα χέρια τους έχουν ξοδέψει χρόνο και χρήμα για να φτιάξουν και να λειτουργησουν με αντιστάσεις που σήμερα βρίσκεις παντού . Που λειτουργούν και αποδίδουν τον ίδιο ατμό με αυτούς που ξόδεψαν χρόνια για να το πετύχουν .
Από τα 20-30 watt περάσαμε πολύ γρήγορα στα 150 watt . Μια τόσο μεγάλη ισχύ όμως είναι σαν μια βόμβα έτοιμη να σκάσει στα χέρια ενός αρχάριου ατμιστη .

Καταλαβαίνω ότι η ανάπτυξη της αγοράς είναι αναπόφευκτη αλλά όλες αυτές οι νέες υψηλής απόδοσης συσκευές μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όταν οι μπαταρίες αρχίζουν να αποτυγχάνουν ,περισσότερο από λάθος του χρήστη, δημιουργώντας περισσότερο πανικό  και ανησυχίες για την ασφάλεια μας .

Με την εμφάνιση και την εξάπλωση των box mod έχουμε προχωρήσει πολύ γρήγορα σε κάτι που πολλοί από εμάς δεν μπορούν να κατανοήσουν οτι χρειάζεται μέτρο και γνώσεις για να το απολαύσεις. Δεν φτάνει μόνο να γράφουμε στο τέλος της παρουσίασης οτι οι συγκεκριμενες συσκευές είναι για έμπειρους χρήστες . Υπάρχουν χιλιάδες βίντεο που οι παρουσιαστές τους προσπαθούν να επεξηγήσουν την σωστή λειτουργία των συσκευών και τα όριά τους αλλά υπάρχουν και χιλιάδες άτομα που βλέποντας κάποιους να βγάζουν τεράστια σύννεφα ατμού να θέλουν να το κάνουν και εκείνοι σκεπτόμενοι οτι <<αφού το κάνει αυτός μπορώ και εγώ >> .
 Νομίζουν ακόμα οτι μπορούν να έχουν την ίδια γεύση του υγρού όταν ατμιζουν στα 150
watt όπως και όταν ατμιζουν στα 20-30 watt . Και μετά τους φταίνε τα υγρά οι ατμοποιητες το βαμβάκι και ενα σωρό πράγματα αλλά ποτέ οι ιδιοι και η άγνοιά τους .
Η δική μου προσωπική γνώμη χωρίς να σημαίνει οτι είναι και σωστή είναι κάποιοι παρουσιαστές που έχουν τα μέσα να κάνουν κάποιο βίντεο που να δείχνει τι θα γίνει οταν οι συσκευές αλλά και οι μπαταρίες ξεπερνούν τα όρια τους . Η γνωμη μου αυτη στηρίζεται στο μέτρο της πρόληψης αλλά και είναι καλλίτερο να το παρουσιάζεις εσύ με τον δικό σου τρόπο παρά να γίνεται πρώτο θέμα ενα ατύχημα και να το χρησιμοποιουν οι εχθροί του ατμισματος όπως αυτοί θέλουν .
 Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν χορηγοί για διαγωνισμούς και παρουσιάσεων και να μην υπάρχουν χορηγοί για να προστατέψουν όλο αυτό .
Χρειάστηκαν 7-8 χρόνια για να φθάσουμε απο το Α στο Δ και μόλις 1 χρόνος για να φθάσουμε στο Σ . 

Είμαι πολύ περίεργος να δω που θα έχουμε φθάσει στο τέλος αυτής της χρονιάς .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου