Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ψηφίσει ρύθμιση των προϊόντων καπνού . Και μαλιστα σε μια πολύ περιοριστική εκδοχή της TPD της ΕΕ.

Το Μάιο του 2015 το Ευρωβαρόμετρο δείχνει ότι ο δείκτης αύξησης του καπνίσματος στην Ελλάδα είναι 38% , ο υψηλότερος στην Ευρώπη. Η ίδια έρευνα έδειξε επίσης ότι το 56% των Ελλήνων ήταν υπέρ του ηλ-τσιγάρου σε μια προοπτική μείωσης της βλάβης απο τον καπνό.

Ενα πρόσφατο άρθρο  περιγράφει την θλιβερή κατάσταση του ελέγχου του καπνού , οι συγγραφείς αποκαλύπτουν ότι τα χρήματα δεν συλλέχθηκαν από την κυβέρνηση το 2015, ούτε για τα πρόστιμα για παράβαση των νόμων  που σχετίζονται με το κάπνισμα, για την πώληση καπνού και αλκοόλ σε ανηλίκους ούτε στα ετήσια τέλη αδειοδότησης για τις περιοχές όπου επιτρέπεται το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους. Το ποσό των εσόδων που προβλέπεται από την ελληνική Βουλη το 2016 είναι μηδέν και για τους δύο προϋπολογισμούς.

Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να προστατεύσει τους μη καπνιστές (...)την πρόληψη των ανηλίκων από την αγορά του καπνού ", αλλά εχει  μια σημαντική πρόθεση να αποτρέψει τους καπνιστές από το να στραφούν στο ατμισμα  ..

Μια παρόμοια κατάσταση έχει προτείνει και η Σλοβενία, όπου τα ίδια μέτρα  ανακοίνωσε η κυβέρνηση για να εφαρμόσει την ΤPD . Σε απάντηση, ο Κωνσταντίνος Farsalinos και  o Jacques Le Houezec εκθετουν στο κοινό, στις ενώσεις και στις αρχές, την επείγουσα ανάγκη να μην αποτρέψουν τους ανθρώπους από την πρόσβαση στα ατμιστικα προϊόντα και να υιοθετήσουν την ελαφρύτερη δυνατή ρύθμιση για το ατμισμα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου