Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Είναι μύθος η πραγματικοτητα οτι το Ηλ. τσιγάρο είναι πιο οικονομικό από το κανονικό τσιγάρο?

Το άρθρο αυτο αναφέρεται κυρίως σε υποψήφιους και νέους ατμιστες .
Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πριν λίγο καιρό το ηλ. τσιγάρο ήταν πολύ πιο οικονομικό από το κανονικό .
 Ίσως σε κάποιους φάνταζε υπερβολικό το κόστος της αγοράς της πρώτης συσκευής, άλλα στην ουσία έκανε την απόσβεση μέσα στον πρώτο μήνα . 
Εγώ προσωπικά είδα μείωση έως και 70% τον χρόνο .
Στα 8 περίπου χρόνια που ατμιζω έχω υπολογίσει οτι έχω κερδίσει γύρω στις 16000 ευρώ. Και μιλάμε μόνο οικονομικά και δεν μιλάμε καθόλου για ποιότητα ζωής .


Τον τελευταίο χρόνο ομως με την εμφανιση συσκευων και ατμοποιητων που φθανουν τα 200-300 watt αυτη η διαφορά τείνει να εξαλειφθεί , και σε μερικές περιπτώσεις το ηλ. τσιγάρο να γίνει πιο ακριβό και απο το κανονικό . 
Βέβαια αυτό συμβαίνει σε ακραίες καταστάσεις ατμισματος αλλά δεν παύει να είναι αλήθεια.
Τον τελευταίο χρόνο βγαίνουν στην αγορά ατμοποιητες (rta ,rdta)και σε πολύ προσιτή τιμή μάλιστα που καταπίνουν τα υγρά σαν να είναι νεράκι . Ετσι αυτός που χρησιμοποιεί μόνο έτοιμα υγρά και χρησιμοποιεί τους συγκεκριμενους ατμοποιητες θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη . 
Το πράγμα θα γίνει ακόμη χειρότερο με τα μέτρα και τις αυξήσεις που έρχονται .

Το συμπέρασμά λοιπόν είναι οτι χρειάζεται ενα μέτρο .
Ναι το ηλ. τσιγάρο είναι αρκετά εως πολύ πιο φθηνό από το κανονικό αλλά μέσα σε λογικά πλαίσια .

Αυτοι που μπαίνουν τώρα στο χώρο του ατμιζματος θα πρέπει να προσέξουν πολυ στο τι συσκευες μα κυριως τι ατμοποιητες θα επιλέξουν . Δεν χρειάζεται να ξεκινήσουν με sub ohm ατμοποιητες μόνο και μόνο επειδη βλέπουν στο ιντερνετ καποιους οι οποίοι βγάζουν τεράστια σύννεφα καπνού . Αυτοί χρησιμοποιουν δικά τους υγρά(diy) και δεν το κάνουν και όλη την ημέρα. 
Αρκετοί απο αυτούς θα σου πουν για να δικαιολογηθουν οτι 
Η υγεία είναι ανεκτίμητη. Και επειδή τα τσιγάρα είναι σε μερικές περιπτώσεις  φθηνότερα  δεν τα κάνει και  υγιεινή επιλογή .
Εγώ θα απαντήσω σε αυτούς οτι το ατμιζμα σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις δεν είναι καθόλου υγιεινή επιλογή, ασε που δίνει και αφορμή σε αυτούς που το πολεμούν να το πολεμούν ακόμη χειρότερα. 

Δόξα τον Θεό υπάρχουν τουλάχιστον 2 μεγάλα ελληνικά forum και πολλές σελίδες στο facebook που μπορείτε να πάρετε οτι και οση βοήθεια θέλετε.


Για να ειναι το ηλ. τσιγάρο σήμερα πιο οικονομικό δεν παίζουν ρόλο οι συσκευές αλλά ο τρόπος που εμείς τις χρησιμοποιουμε.
Ατμιζμα σε πολλα watt = κατανάλωση
Ατμοποιητες με 2-4 αντιστάσεις = κατανάλωση
Ατμοποιητες με αντιστασεις με χοντρα συρματα (τυπου clapton) θελουν πολλα watt για να αποδωσουν = καταναλωση.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου