Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ιταλία: Δημιουργία της κοινοβουλευτικής διακομματικής ομάδας για το "ηλεκτρονικό τσιγάρο".Κάτι σαν την δική μας αλλά με άλλη προοπτική.



Οι Ιταλοί ψάχνουν να βρουν τρόπους για να συμβιβάσουν χαμηλή φορολογία και τις ρυθμίσεις της TPD



Η ρύθμιση της αγοράς χωρίς να επιβαρύνονται φορείς της

Ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ιδρύματος Luigi Einaudi, Lorenzo Castellani, τόνισε «το αόρατο χέρι της ελεύθερης αγοράς έχει δημιουργήσει ένα νέο προϊόν, το ηλεκτρονικό τσιγάρο, πολύ ευπρόσδεκτο από τους καταναλωτές. Δυστυχώς, οι ιταλικές κυβερνήσεις, αντί για την κατανόηση και τη ρύθμιση του φαινομένου, προτίμησαν να εφαρμόσουν μια υπερβολικά βαριά και άδικη φορολογία που τιμωρούνται τον τομέα. Η ευκαιρία για τη ρύθμιση της αγοράς, έτσι ώστε να μην τιμωρήσει τους κατασκευαστές, την προστασία των καταναλωτών και να επιτρέψει το νέο αυτό κλάδο να αναπτυχθεί και να ευημερήσει.



Για την τυποποίηση, την αναζωογόνηση και την επέκταση ενός κλάδου που μπορεί να κάνει επιχείρηση χωρίς να βλάψει την υγεία

Ο αναπληρωτής Ιγνάτιος Abrignani, ο οποίος έκανε την ανακοίνωση, εξήγησε ότι θα είναι μια ομάδα "απολύτως διακομματική και εγκάρσια, ότι με την υπογραφή ενος κοινου μανιφέστο, θα ενεργοποιηθεί για να δημιουργήσει ένα νομοσχέδιο, ένα κείμενο, που θα προταθεί στην κυβέρνηση. Ο στόχος είναι η τυποποίηση, η αναζωογόνηση και η επέκταση ενός κλάδου που μπορεί να κάνει επιχείρηση χωρίς να βλάψει την υγεία. Είναι πολύ καλύτερο για έναν καπνιστή να προσεγγίσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο αντί να συνεχίσει να καπνίζει τα κλασικά τσιγάρα. Αν με αυτό τον τρόπο βοηθά επίσης την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, εδώ είμαστε μπροστά σε μια διαδικασία που θα πρέπει να βοηθήσουμε. Προς το συμφέρον όλων. "


Απόλυτος / σχετικός κίνδυνος, μια έννοια που πρέπει να γίνει κατανοητή

Ο Καθηγητής Riccardo Polosa επικεντρώθηκε σε επιστημονικά δεδομένα που δείχνουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια ευκαιρία για τη δημόσια υγεία που πρέπει να κατανοήσει: «Ελπίζω ότι στην Ιταλία είναι κατανοητό ότι, όταν πρόκειται για τον κίνδυνο από τη χρήση του e-τσιγάρου , θα πρέπει να θυμόμαστε τη διαφορά μεταξύ του σχετικού και του απόλυτου κινδύνου. Ο σχετικός κίνδυνος του e-τσιγάρου σε σύγκριση με εκείνη του καπνίσματος ".


Η agivapenews.com media συγκέντρωσε τις μαρτυρίες των δύο βουλευτών οι οποίοι επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για την προστασία του τομέα ατμίσματος.

Ο Sebastiano Barbanti (PD, Επιτροπή Οικονομικών, Βουλή των Αντιπροσώπων) υποδηλώνει ότι ένας νομοθετικός τομέας θα μπορούσε να δημιουργηθεί για να αναδείξει τις πτυχές της υγείας που σχετίζονται με το προϊόν για να σχεδιαστεί ένα ικανοποιητικό φορολογικό πλαίσιο, διαφορετικό από εκείνο των παραδοσιακών προϊόντων καπνού.
Ο Filippo Busin (Lega Nord, Επιτροπή Οικονομικών, Βουλή των Αντιπροσώπων) βλέπει στην αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου μια τεράστια ευκαιρία για την ανάπτυξη του τομέα s, όπου θα μπορούσε να αποκαλυφθεί η υπεροχή της ιταλικής βιομηχανίας και προώθηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης: «Η Ιταλία είναι πράγματι μία από τις καλύτερες χώρες όσον αφορά την ποιότητα των ηλεκτρονικών τσιγάρων υγρών, αλλά την ίδια στιγμή είναι η μόνη στον κόσμο με τόσο βαριά φορολογία στα υγρά . Και αυτό οδηγεί στο να υποφέρουν από αθέμιτο ανταγωνισμό από γειτονικές χώρες, όπως η Σλοβενία. "

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου