Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Μπορείτε να Ατμισετε καφεΐνη, αλλα μάλλον δεν θα πρέπει.

Η εταιρεία Eagle Energy έχει ξεκινήσει στην Αυστραλία αυτό το μήνα, την πώληση ενός είδους <<ηλεκτρονικού τσιγάρου>> που επιτρέπει στους καταναλωτές να εισπνεύσουν καφεΐνη χωρίς θερμίδες ή ζάχαρη.
Το προϊόν, το οποίο επίσης περιέχει ταυρίνη και ginseng, θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερα από εκατό σημεία λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων πρατήριων καυσίμων της BP στην Αυστραλία από τις 15 Ιουνίου.


Εδώ τίθεται ένα ερώτημα: Μόνο και μόνο επειδή μπορείτε να ατμισετε καφεΐνη, θα πρέπει να το κάνετε?


Σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Θεραπευτικών Αγαθών, η

καφεΐνη δεν είναι μια διαβαθμισμένη ουσία. 
Όλα τα προϊόντα που περιέχουν διεγερτικό πρέπει να το επισημαίνουν ως τέτοια, αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν αναγνωρισμένο όριο υγείας που να βασιζόμαστε για την πρόσληψη καφεΐνης.
Οι κατασκευαστές λένε 10-20 ρουφηξιές είναι ίσο με περίπου 95-200 mg καφεΐνης που βρέθηκαν σε μία μόνο κούπα του μαύρου καφέ.


Ο υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστήμιου Deakin που κάνει μελέτες για τα ενεργειακά ποτά Nicolas Droste είπε στηνThe Huffington Post της Αυστραλίας  οτι υπάρχουν πολλά άγνωστα.
"Μου φαίνεται σαν προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ίδια αγορά (ηλεκ. τσιγάρων) με τα ενεργειακά ποτά, αλλά επειδή είναι ένας νέος τρόπος για να την καταναλώνουμε, δεν ξέρουμε πώς η καφεΐνη θα γίνει δεκτη από τους καταναλωτές», δήλωσε ο Droste.

"Όταν έχετε καφέ ή ένα ενεργειακό ποτό, το στομάχι σας αισθάνεται πλήρης, έτσι ώστε να σταματήσετε να πίνετε, αλλά αν το εισπνέετε ίσως να κάνετε κατάποση πάρα πολύς καφεΐνης "

Ο Droste είπε οτι η καφεΐνη έμεινε στο αίμα πολύ περισσότερο από την νικοτίνη.

"Όταν καταπιούν καφεΐνη, χρειάζεται περίπου 40 λεπτά για να κορυφωθεί επίπεδα στο αίμα, αλλά φαντάζομαι οτι με την εισπνοή είναι πολύ πιο γρήγορη επειδή θα υπάρξει μια άμεση όσμωση στη ροή του αίματος μέσω των πνευμόνων",.

"Ενώ η νικοτίνη που καπνίζεται ή ατμιζεται θα παραμείνει στην κυκλοφορία του αίματος για μία έως δύο ώρες, η καφεΐνη θα εξακολουθεί να είναι στην κυκλοφορία του αίματος έξι ώρες αργότερα, οπότε αν ατμιζετε καφεΐνη όπως την νικοτίνη, υπάρχει δυνατότητα να καταπιείτε μεγάλη ποσότητα καφεΐνης. "


πηγη http://www.vapor-news.com/2016/06/06/you-can-vape-caffeine/
          http://www.eagleenergyvapor.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου