Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Ποια είναι η καλλίτερη μπαταρία για το mod μου? Είναι σωστή αυτη η ερώτηση?

Ακούω και διαβάζω πολλούς κυρίως νέους στο χώρο που κάνουν αυτήν την ερώτηση περιμένοντας να πάρουν απάντηση. 
ΟΛΕΣ οι επώνυμες μπαταρίες είναι οι καλλίτερες για ΟΛΑ τα mod. Αυτη ειναι η απαντηση στο ερωτημα. Απλη και γρηγορη . 

Η σωστη ερωτηση που θα επρεπε να κανεται ειναι :ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΤΜΙΖΩ?
Εαν υποθέσουμε οτι 2 ατομα εχουν τον ιδιο ακριβως εξοπλισμο (mod ατμοποιητη και μπαταρια) αλλα ο ενας ατμοποιητης εχει αντισταση 0,3 ωμ και ο αλλος 1,3 ωμ αυτο σημαινει οτι η μπαταρια στον πρωτο θα τελειωσει σαφως πιο γρηγορα απο τον δυτερο. Αλλα ακομη και εαν ειχαν την ιδια ωμικη αντισταση αλλα ο ενας κανει εισπνοες (τζουρες) 2-3 δευτ. και ο αλλος 5-6 δευτ. η μπαταρρια του δευτερου θα τελειωσει πιο γρηγορα. 

Πως ομως μπορειτε να επιλέξετε την καλύτερη 18650 μπαταρια για τον τροπο που ατμιζεται?
Οι μπαταρίες είναι κάτι που η ατμιστικη κοινότητα δεν δινει πολύ μεγαλη σημασια. Είμαστε όλοι προσκολλημένοι στα mods και στους ατμοποιητες  μας, αλλά κάθε έξυπνος και έμπειρος ατμιστης ξέρει πόσο σημαντική είναι μια καλή μπαταρία για να έχει μια καλή εμπειρία ατμίσματος.
Έτσι για να απαντήσω στο ερώτημα που ο καθένας ρωτά, "Ποια είναι η καλύτερη 18650 μπαταρία για να αγοράσω όταν πρόκειται να ατμισω;" Η απάντηση σε αυτό είναι ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως μια "καλύτερη" μπαταρία για ατμισμα!


Συγγνώμη για την απογοήτευση, αλλά είναι αλήθεια. Δεν υπάρχει ενιαία 18650 μπαταρία που να ικανοποιεί σε όλα και όλους,  στον κόσμο του ατμισματος.

Οταν λοιπον θα πατε να αγοράσεται μπαταρίες αυτο που θα πρέπει να εχετε στο νου σας ειναι  "Τι συσκευή έχω και τι είδους αντιστάσεις χρησιμοποιώ;" Όταν ξέρετε τις απαντήσεις, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό ως βάση για το τι μπαταρία να επιλέξετε.
Επιτρέψτε μου να εξηγήσω περαιτέρω.


Το μόνο δύο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τις μπαταρίες που χρησιμοποιουμε  είναι τα “amp” (ampere)και τα  «mAh» (milliamp). Τα αμπερ δείχνουν πόση  δύναμη μπορει να δωσει η μπαταρία , ενώ  τα mAh δείχνουν πόσο καιρό διαρκεί η μπαταρία. Αυτά συνήθως αναγράφονται στην μπαταρία.
Μεχρι στιγμης ενας κανονας που κυριαρχει στις μπαταριες ειναι οτι οσο περισσοτερα ειναι τα αμπερ μιας μπαταριας τοσο λιγοτερα ειναι τα mha και το αναποδο.

Εαν υποθεσουμε οτι ατμιζεται γυρω στα 25watt με αντισταση γυρω στα 0,5 ωμ τοτε η καλλιτερη μπαταρια ειναι αυτη που σας δινει 10 αμπερ /3500 mha . Έχετε δηλαδη και δυναμη και διαρκεια . Εαν εχετε δηλαδη ενα ηλεκτρονικο Mod που μπορει να αποδοσει μεχρι 30 watt  σημαινει οτι δεν μπορει να δωσει πανω απο 10 αμπερ και ετσι ειναι ασκοπο να αγορασει καποιος μια μπαταρια 30 αμπερ αλλα μια 10 αμπερ  με πολυ περισσοτερα mha. Και πολλες φορες  αυτο θα αυξησει και την διαρκεια ζωης της μπαταριας μιας και λειτουργει με συνθηκες για τις οποιες κατασκευασθηκε .
 Οι μπαταριες που κατα την δικη μου προσωπικη αποψη ειναι οι καλλιτερες αναλογα τον τροπο που ατμιζω ειναι οι παρακατω.

Για μέχρι 20 Α

  • Samsung 25R         2500MHA Κατα γενικη παραδοχη η καλλιτερη στην κατηγορια.
  • Samsung 30Q         3000MHA 15A αλλα μπορει να αναιβει με ευκολια στα 20Α.
  • Sony VTC5             2600MHA
  • LG HE2                  2500MHA
  • LG HE4                  2500MHA
  • LG HG2                  3000MHA  
Για 20-30 Α
  • Sony VTC4             2100MHA 
  • LG HB6                  1500MHA
  • LG HB2                  1500MHA
  • LG HD2                  2000MHA
Για 30-40 Α
  • LG HB6                  1500MHA
  • LG HB2                  1500MHA
Υπαρχουν αρκετες ακομη μπαταριες που εχουν καλη αποδοση αλλα για εμενα  αυτες ειναι οι καλλιτερες και αυτες χρησιμοποιω .







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου