Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ο Μαιος εφθασε και μαζι του και η νεα ντιρεκτιβα της Ευρωπης για το Ηλεκτρονικο Τσιγαρο.

20η Μαιου . Ειναι η ήμερα που θα αλλάξει τις πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων και των υγρών που απευθύνονται σε αυτό.
Η ντιρεκτίβα της ΕΕ  θα επηρεάσει κάθε e-υγρό ή e-τσιγάρο τον κατασκευαστή του καθως και την πώληση του σε κάθε μία από τις 28 χώρες της ΕΕ .

 Η ντιρεκτίβα αυτή απαιτεί από τις εταιρείες να υποβάλλουν φάκελο ο οποίος θα περιλαμβάνει λεπτομερή τοξικολογία και τα δεδομένα εκπομπών για κάθε γεύση και σε κάθε επίπεδο νικοτίνης του υγρού που πωλείται. Ο τεχνικός φάκελος πρέπει επίσης να υποβληθεί για κάθε νέο προϊόν, τουλάχιστον έξι μήνες πριν από την έναρξη κυκλοφορίας του.

Η 20η Μάη, 2016, είναι η τελική προθεσμία συμμόρφωσης,για κάθε ένα από τα 28 ευρωπαϊκά κράτη μέλη τα μπορούν να θεσπίσουν ορισμένες ή όλες τις κατευθύνσεις της ντιρεκτίβας - ή κάποιες δικες τους. 
Μέχρι στιγμής, η Δανία, η Φινλανδία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Λετονία, η Λιθουανία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν υιοθετήσει πλήρως τις κατευθυντήριες γραμμές της , ενώ η Τσεχική Δημοκρατία, η Γερμανία, η Ιρλανδία την έχουν υιοθετήσει εν μέρει.

Η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Κύπρος, η Εσθονία, η Γαλλία, η Ελλάδα, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, η Ρουμανία, η Σλοβενία και η Σουηδία δεν έχουν ακόμη υιοθετήσει τις κατευθυντήριες γραμμές,αλλα και αυτές πιστεύω οτι θα την υιοθετήσουν πλήρως .

Ετσι λοιπόν, τα κράτη μέλη μπορούν να απαιτήσουν την πλήρη προειδοποίηση υγείας στο e-υγρό και συσκευασίας e-τσιγάρου: "Το προϊόν αυτό περιέχει νικοτίνη η οποία είναι μια εξαιρετικά εθιστική ουσία. Δεν συνιστάται για χρήση από τους μη καπνιστές »
Μια απλούστερη έκδοση που επιτρέπεται επίσης:".. Αυτό το προϊόν περιέχει νικοτίνη η οποία είναι μια εξαιρετικά εθιστική ουσία "
Απαιτεί επίσης ότι οι εταιρείες να περιλαμβάνουν ένα φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης και αποθήκευσης του προϊόντος, προειδοποιήσεις κατά τη χρήση από τους νέους και τους μη καπνιστές, και αντενδείξεις για συγκεκριμένες ομάδες κινδύνου, όπως οι έγκυες γυναίκες. Πληροφορίες σχετικά με τον κίνδυνο εθισμού, της τοξικότητας, των πιθανών αρνητικών επιπτώσεων του προϊόντος, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του κατασκευαστή ή του εισαγωγέα είναι επίσης απαραίτητα.
Τα μπουκάλια  των υγρών θα πρέπει να απαριθμούν όλα τα συστατικά σε φθίνουσα σειρά, καθώς και να αναφέρουν την ακριβή συγκέντρωση νικοτίνης. Το ποσοστό της νικοτίνης  περιορίζεται στο 2 τοις εκατό ή 20 χιλιοστόγραμμα ανά χιλιοστόλιτρα.
Μπουκάλια και δοχεία που περιέχουν νικοτίνη e-υγρά πρέπει να είναι απαραβίαστα απο τα παιδιά .

Επιπλέον  περιορίζει το μέγεθος του e-υγρού μπουκάλια και των ατμοποιητων σε χωρητικότητα ! Στα μπουκάλια δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από 10 ml και το μέγεθος του θαλάμου της συσκευής, συμπεριλαμβανομένων των πηνίων, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2 ml.
Το μεγαλύτερο εμπόδιο κατά την γνώμη μου δεν θα  είναι ο χρόνος ή τα χρήματα για να ολοκληρωθεί αυτός ο φάκελος. Το κύριο σημείο τριβής θα μπορούσε να είναι με τις εταιρείες παρασκευής υγρών που θα πρέπει να αποκαλύψουν τα συστατικά της γεύσης τους επειδή είναι κυριολεκτικά  η μυστική συνταγή τους.

Οπως και να εχει πάντως το μαρμαρο για αλλη μια φορα θα το πληρώσουν οι απλοι ατμιστες. Σίγουρα το κόστος αγορας θα ανέβει κατά πολύ και το μονο που  μενει να δουμε  ειναι που θα σταματησει. 
Βεβαια για να πουμε και αληθιες δεν βρισκω παράλογο τα καπακια ασφαλειας η την αναγραφη οτι περιεχει νικοτινη το υγρο η την υπαρξη  διακετυλίου στο υγρο. Ισα ισα μαλιστα θα πρεπει να γνωριζουμε τι ατμιζουμε.
Τα 10ml περιορισμου στα μπουκαλια και τα 2 ml των ατμοποιητων δεν μπορω να τα καταλαβω. Γιατι 10 και οχι 5 15 20 30. Με ποια λογικη. Σε αυτον που δεν φθανουν τα 10ml θα αγορασει περισσότερα και σε αυτον τον ατμοποιητη με τα 2 ml οταν τελειωνει το υγρο θα τον ξαναγεμιζεις. Δεν ξερω πολλους ντριπερ που να εχουν τετοια χωρητικότητα η μεγαλύτερη. 
Το πονηρο και βρωμικο μυαλο μου ομως παει στις κασέτες που προσπαθουν να πλασαρουν καποιες μεγαλες καπνοβοιμηχανιες και που εχουν τρομερα μεγαλυτερο κοστος απο τους ατμοποιητες που χρησιμοποιούμε εμεις κατα κόρον.
Τα 6ml κοστιζουν ΜΟΝΟ 14.99$ Ενα απο αυτα θα το βρειτε εδω .Υπαρχουν αρκετα ακομα και ιδιως στην Αμερικη.
Υπομονη λοιπον να δουμε τι θα κανουν οι δικοι μας εδω και τι θα σκαρφιστουν για να αυξησουν την τιμη και την φορολογια . Παντα για το καλο μας βεβαια. 
    

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου