Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Έλεγχος Της Θερμοκρασίας.Τι ειναι? Ποια ΣυρμαΤα ΧρησιμοποιουΜε.Ποια τα Προτερηματα εναντι του Βασικου Τροπου ατμισματος.


Τον  τελευταίο χρόνο ο Έλεγχος της θερμοκρασίας έχει εξαπλωθεί σε όλο τον ατμιστικο κόσμο, και για καλό λόγο μάλιστα. Αυτή η νέα <<τεχνολογία>>  έχει φέρει το ατμισμα σε ένα νέο επίπεδο απόλαυσης ,άνεσης και ασφάλειας. 
Και αυτό που ξεκίνησε ως , high-end τεχνολογία εχει γίνει πολύ γρήγορα η επικρατούσα τάση. Συσκευές με Έλεγχο της θερμοκρασίας (TC)  είναι σήμερα διαθέσιμες με τιμή λίγο παραπάνω απο 40 ευρώ.

Πώς λειτουργεί ομως ο έλεγχος θερμοκρασίας;
Με λίγα λόγια,ο έλεγχος θερμοκρασίας (TC) λειτουργεί επειδή ορισμένα μέταλλα  αυξάνουν την αντοχή τους προβλέψιμα, καθώς ζεσταίνονται. 

Ως ατμιστες, είστε πιθανώς ήδη εξοικειωμένοι με τις αντίστασεις. Ξέρετε ότι υπάρχει ένα πηνίο στο εσωτερικό του ατμοποιητη και ότι έχει μια αντίσταση, η οποία - αν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε ηλεκτρονικο mod - εμφανίζεται στην οθόνη.

Ατμισμα με ελεγχο θερμοκρασιας 
Το πιο κοινο σύρμα για κατασκευη  αντιστάσεων εως σήμερα ειναι το Κanthal  αλλα  δυστυχώς οταν ατμιζουμε με Kanthal,  η τιμή της αντίστασης δεν αλλάζει. Αυτό είναι μια συγκεκριμένη ιδιότητα του Kanthal: οπου αντίσταση του είναι στατική ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του.
Ετσι για να ατμισουμε με ελεγχο θερμοκρασιας πρεπει να χρησιμοποιησουμε διαφορετικα υλικα για την κατασκευη της αντιστασης μας. 
Σήμερα για ελεγχο θερμοκρασιας χρησιμοποιουμε γενικά τρεις τυπους συρματων:


  • Νικέλιο 200, κοινώς γνωστό ως Ni200
  • Τιτάνιο Grade 1
  • Ss 316

Όλα τα TC υποστηρίζουν Ni200, καθώς αυτο ήταν και το πρώτο υλικό που χρησιμοποιηθηκε. Το τιτάνιο είναι νεότερο, με  υποστήριξη που αρχίζει απο τον Ιούνιο 2015. Αργοτερα ηρθε και το ss Λίγο πολύ όλα τα νέα mods που έρχονται στην αγορά τώρα υποστηριζουν και τα τρια ειδη .
Προσοχη για να λειτουργησει σωστα ο ελεγχος θερμοκρασιας θα πρεπει οι σπειρες της αντιστασης να ειναι αραιες και οχι σαν το micro coil που κανουμε με το kanthal. Επισης το mod και ο ατμοποιητης θα πρεπει να ειναι κρυα την πρωτη φορα που θα τοποθετησουμε τον ατμοποιητη για να μπορεσει το mod να μετρήσει σωστα την αντισταση μας.


Μόλις χρησιμοποιείται ένα τέτοιο υλικό γίνεται πιο απλό για το mod να υπολογισει την θερμοκρασία της αντίστασης του ατμοποιητη απο την στιγμη που θα τον τοποθετήσετε (κρυο) πανω στην συσκευη και  συνεχίζει να την παρακολουθεί, καθως ατμιζετε. Η αντίσταση αυξάνεται και το mod μετατρέπει αναλογα την αύξηση της θερμοκρασίας. Ξέρει ότι αν η σπείρα που ξεκίνησε ως 0.20Ω και τώρα είναι 0.40Ω, η θερμοκρασία πρέπει να έχει αυξηθεί κατά, ας πούμε, 200 ° C ή 392 ° F.

Κάθε mod TC παρέχει μια ρύθμιση θερμοκρασίας:και όχι μόνο τη ρύθμιση της ισχύος (W) που θελετε να ατμισεται ,αλλα  μπορείτε να ορίσετε επίσης μια θερμοκρασία στόχο. Το mod στη συνέχεια, προσαρμόζει αυτόματα την ισχύ, όπως ατμιζεται. Κρατώντας την αντισταση  σας - και ως εκ τούτου το ατμισμα σας - στην ή πολύ κοντά στην θερμοκρασία που έχει επιλεγεί απο εσας. Η ισχύς που έχετε ορίσει εκ τούτου, είναι μόνο μια μέγιστη ισχύ. Ακομα  και μερικα νέα TC mods δεν έχουν ρύθμιση ισχύος. Το mod  ετσι θα χρησιμοποιεί πάντα τόσο πολύ από όλο το φάσμα της δυναμης  του, οσο απαιτείται για να επιτύχει και να διατηρήσει τη θερμοκρασία που εχουμε ορισει .
Οι πιο κοινες θερμοκρασίες ατμισματος είναι στην κλίμακα 200 ° C- 250 ° C / 392 ° F - 480 ° F, με τη θερμοκρασία συνήθως ορίζεται σε βήματα των 5 ° C ή 10 ° F.

 Προτερηματα.
Έχει συμβεί σε όλους μας να εχει τελειωσει το υγρο στον ατμοποιητη μας με αποτελεσμα να παρουμε  εξαιρετικά δυσάρεστη, για να μην αναφέρουμε δυνητικά επικίνδυνη για την υγεία γευση καμένου .
Ένα βασικό πλεονέκτημα του TC είναι ότι αυτά τα άσχημα χτυπήματα απλά δεν θα συμβουν: αν το υγρο τελειωσει το φυτίλι θα στεγνώσει, η θερμοκρασία θα αρχίσει να αυξάνεται, και ως εκ τούτου η προστασία της θερμοκρασίας θα μειώσει αμέσως η θα διακοψει την δυναμη για να αντισταθμίσει το αποτελεσμα που του εχουμε ορισει.

Ετσι αντί για ένα δυσάρεστο ξηρό χτύπημα, μπορείτε απλά να πάρετε λιγότερο ατμό, η καθολου.
Αλλα προτερηματα του ελεγχου θερμοκρασιας ειναι οτι αυξανεται η διαρκεια ζωης της αντιστασης, του φυτιλιου η βαμβακιου καθως επισης της μπαταριας αλλα και του ιδιου του mod μιας και λειτουργουν σε καλλίτερες συνθηκες.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου