Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ηλεκτρονικό η Μηχανικό mod?

Γίνεται πολύ μεγάλη συζήτηση για το τι είδος mod ειναι καλλίτερο να εχει κάποιος. Μηχανικό? η Ηλεκτρονικό? Και τα δυο εχουν φανατικούς υποστηρικτές και ο καθένας απο την μεριά του προσπαθεί να αποδείξει την υποστήριξή του αυτη. Κατά την γνώμη μου η αλήθεια όπως πάντα βρίσκεται κάπου στην μέση. Γιαυτο όποιος μπορεί και εχει την οικονομική δυνατότητα καλό θα ειναι να έχει και τα δυο.


Tα VV-VVVW είναι για εμενα απαραίτητα εργαλεία για αρχάριους. Μιλάμε πάντα για τον κόσμο των mods και των επισκευάσιμων. Όταν παίρνεις πρώτη φορά επισκευάσιμο δεν το έχεις με τη μία το στήσιμο,Οπότε θες VV για να είσαι καλυμένος είτε σου βγει 1,3Ω είτε 3,1..
Μετά όταν το μαθεις και πετυχαίνεις πάντα το setup που θες και μάλιστα έχεις κατασταλαξει και σε ένα στησιμο και δεν πειραματίζεσε να βρεις watt και volt και amps τότε πας σε μηχανικό με σαφώς περισσότερες και πολύ πιο όμορφες κατασκευές. Για εμενα παντως τα μηχανικα ειναι για εμπειρους ατμιστες που εχουν την παιδεια για τα ρεύματα τα στησίματα αλλα και τους κινδύνους απο την μη προστασία των μηχανικών.
Αυτη την στιγμη που μιλαμε και οι δυο κατηγοριες μεσα σε ενα χρονο εχουν προσπαθήσει να εξαλείψουν τις αδυναμιες τους εναντι των αλλων.
Μεχρι περσυ ας πουμε τα ηλεκτρονικα δεν μπορουσαν να παίξουν με ατμοποιητες κατω απο 1ωμ. Φετος μπορουνε  να παίξουν και αντιστάσεις 0,5 ωμ. 
Τα μηχανικά παλι απο την μερια τους που τα κατηγορούσαν οτι δεν ειναι ασφαλη με την προσθηκη του kick εξαλειψαν και αυτα το δικο τους μειωνεκτημα και παει λεγοντας.
Αυτη την στιγμη δε κυκλοφορουν στην αγορα mod με πλακετα (sx350) που συνδιαζει και τις δυο λειτουργιες και ηλεκτρονικο και μηχανικο. Και εαν σημερα η τιμη του ειναι απαγορευτικη για καποιους πιστευω οτι σε μερικους μηνες θα πεσει κατα πολυ.

 VV πλεονεκτηματα:
1. ίδιο άτμισμα από πλήρως γεμάτη μπαταρία έως πλήρως άδεια χωρίς καμπύλες κλπ (σε provari)
2. Τρομερή διαχείριση ενέργειας, δηλαδή minimum μπαταριών σε λογικά watts (provari)
3. δυνατότητα για πολλούς τύπους ατμίσματος. Πχ, θες κάτι χαλαρό για το πρωί, χαμηλώνεις, θες να σου βγουν τα μάτια σε ένα ποτό, ανεβάζεις, κάτι που με μηχανικό το κάνεις μόνο αν αλλάξεις ατμοποιητή ή αντίσταση
4. μη απαίτηση για λεπτομέρια στη δημιουργία αντιστάσεων. Δε σου βγήκε για κάποιο λόγο 1.3 όπως υπολόγιζες; Κανένα πρόβλημα. Σηκώνεις λιγάκι τα volts σου και καθάρισες. Ανέβηκε η αντίσταση μετά από μερικές μέρες; Επίσης κανένα πρόβλημα με την ίδια διαδικασία.

Πλεονεκτηματα μηχανικών
Δεν εχουν ηλεκτρονικα μερη παίζουν ακόμα και αν βραχούν η πέσουν κάτω 
Πολυ μεγαλη ποικιλια και πιο ομορφα σχεδια (κατα την γνωμη μου)

Η απάντηση στο ερώτημα μηχανικό η ηλεκτρονικό μοντ είναι:
- Εξαρτάται από τον ατμοποιητή που θέλεις να βάλεις επάνω!!!

Ενα καλό ηλεκτρονικό συμπληρώνει ένα καλό μηχανικό ......
Συνηπάρχουν αυτα τα δύο 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου