Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Είδη ηλεκτρονικού τσιγάρου. Μπαταριοθήκες

Cigarette look
Συσκευές με μέγεθος ή εμφάνιση που προσομοιάζει τα κανονικά τσιγάρα, ιδίως στο πάχος και σε διάφορα μεγέθη στο μήκος: από κανονικό μέγεθος (super mini), μέγεθος 100άρι (mini) ή μέγεθος τσιγάρου με πιπάκι μαζί (pen style).

E-pipe και e-cigar
Ηλεκτρονικές πίπες και πούρα κάθε μεγέθους

eGo style
Συσκευές με "φιξ" μπαταρίες εταιρίας μεγέθους eGo ή παρόμοιου σχεδιασμού (eGo, eGo-T, eGo-W, eGo-C, Giant, Elips, Echo, Nobacco Hybrid, Primero κτλ.)

Mods
Ειδικές κατασκευές (μπαταριοθήκες) που δέχονται επαναφορτιζόμενες μπαταρίες (λιθίου) του εμπορίου και συνηθισμένους ή ειδικούς ατμοποιητές.
Μηχανικά mods Ηλεκτρονικά mods

Μηχανικά  "mods", που συχνά αποκαλούνται "mechs" είναι συσκευές χωρίς ηλεκτρονικά εξαρτήματα και την προστασία της μπαταρίας (εκτός από τις οπές εξαερισμού σε μερικές μηχανικές συσκευές) ή την ρύθμιση της τάσης. Επειδή δεν υπάρχει ούτε προστασία, ούτε ρύθμιση, που θα λειτουργήσει ή με όποιο τρόπο έχει τοποθετηθεί η μπαταρία. Ενεργοποιούνται από ελατήριο ή αντίθετα μαγνητικούς μηχανικούς διακόπτες, εξ ου και το όνομά τους. Βασίζονται εξ ολοκλήρου σε φυσικό τάση εξόδου της μπαταρίας.
Χρησιμοποιούνται συνήθως με «χαμηλή αντίσταση" (1.0Ω ~ 0.2Ω) επισκευάσιμους ατμοποιητές.
Καθώς τα μηχανικά mods είναι ανεξέλεγκτα και απροστάτευτα,  απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή από την πλευρά του χρήστη . Αφού βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία δεν αποφροτίζεται πλήρως και ότι ο ατμοποιητής δεν θα απαιτήσει περισσότερη ένταση από ό, τι η μπαταρία μπορεί να επιτρέψει την ασφάλεια είναι οι ευθύνες του χρήστη.

Μεταβλητής τάσης ή ρεύματος  είναι συσκευές που περιέχουν ενσωματωμένο ένα ηλεκτρονικό τσιπ που επιτρέπει στο χρήστη να προσαρμόσει τη δύναμη που περνά μέσα από το θερμαντικό στοιχείο. Συνήθως ενσωματώνει μια οθόνη LED για την εμφάνιση διαφόρων πληροφοριών.Διαθέτουν επίσης ρύθμιση της τάσης και κάποια προστασία της μπαταρίας.
Μερικές από αυτές τις συσκευές προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες μέσω του συστήματος μενού τους, όπως: μέτριση αντίσταση ατμοποιητη, υπόλοιπο τάσης της μπαταρίας, μετρητής τζούρας, ενεργοποίηση cut-off κλπ

Κόμπακτ(υβριδικά)
Μπαταριοθήκες (mod) με ενσωματωμένο ατμοποιητή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου