Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Μαλαισία: Έρευνα δείχνει τα οφέλη για την υγεία και τα κίνητρα για να ατμισεις. Μια άνευ προηγουμένου online έρευνα διεξήχθη σε μια περίοδο που η κυβερνητική παραπληροφόρηση χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει την επιβολή περιοριστικών μέτρων κατά του e-τσιγάρου. Ο Δρ Κ Φαρσαλινος παρουσιάζει τα αποτελέσματα του: Οι ατμιστες είναι πιο υγιείς από τους καπνιστές και χρησιμοποιουν το ηλ τσιγαρο για να κοψουν το κάπνισμα.

Αντιμετωπίζοντας κυβερνητικές πιέσεις, για παράδειγμα, τα πλακάτ που εχει κολλήσει στους τοίχους των νοσοκομείων, σε όλη τη χώρα, που εξηγούν παραπλανητικά οτι το e-τσιγάρο περιέχει πίσσα και καρκινογόνες ουσίες, η αγορά ατμίσματος είναι σε καθαρή μείωση με πιθανή υποτροπή στο κάπνισμα .

Στην Μαλαισια την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για ατμιστικα προϊόντα μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια μελέτη που διεξήχθη από το Δρ Κωνσταντίνο Φαρσαλινο και υποστηρίζεται από τις Μαλαισιανες ατμιστικες ενώσεις, ατμιστικα καταστήματα και τα social media και που σχεδόν σίγουρα ειναι η μεγαλύτερη του είδους της που χαρακτηρίζει την ατμιστικη κοινότητα και για να γνωρίσει τα κίνητρά των ατμιστων.



Η έρευνα πραγματοποιήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016 με τα αποτελέσματα να δημοσιοποιούνται τα τέλη Ιουλίου 2016. 7124 άτομα έλαβαν μέρος στην online μελέτη τόσο στα Μαλαισιανα  οσο και στα αγγλικά που κατασκευάστηκε με βάση την προηγούμενη εμπειρία από τη μεγαλύτερη διαδικτυακή έρευνα των χρηστών ηλεκτρονικών τσιγάρων.



Η μελέτη αυτή καταδεικνύει, σε ένα ευρύ φάσμα  πάνω από 7.000 χρήστες, ότι οι ατμιστες είναι σχεδόν μοναδικά πρώην καπνιστές που στράφηκαν προς το ατμισμα ως ένα τρόπο για να σταματήσουν το κάπνισμα (68,5%) ή τη μείωση του καπνίσματος (26,8%).

Ως αποτέλεσμα της μεταγωγής (μερικώς ή πλήρως) στο ατμισμα, συμφώνησαν σε μια γενική βελτίωση της υγείας τους:
  • 74,9% αναφέρει ένα καλύτερο ύπνο
  • 83,4% αναφέρει μια καλύτερη δυνατότητα για ασκήση
  • Βελτίωση της γευστικής απόλαυσης (88%) και της αίσθησης της όσφρησης (89,5%)
  • 91,4% έκθεσης βελτιωμένη αναπνοή
Ο πληθυσμός των ατμιστων της Μαλαισίας  που απάντησε χαρακτηρίζεται από υψηλό μορφωτικό επίπεδο (99%> Γυμνάσιο) και ως επί το πλείστον άνδρες (83,9%). Συμφωνούν ότι τα παιδιά δεν θα πρέπει να ατμιζουν, «όπως ακριβώς δεν επιτρέπεται να κάνουν πολλά άλλα πράγματα που η κοινωνία στο σύνολό της θεωρεί ως επιλογές στον τρόπο ζωής ", Σχολιάζει ο κ Φαρσαλινος.

Έτσι, σε αντίθεση με τις δηλώσεις της κυβέρνησης της Μαλαισίας, υπάρχουν ενδείξεις ότι το e-τσιγάρο δεν είναι μια πύλη προς το κάπνισμα για μη καπνιστές και δεν λαμβάνονται από τους νέους, εκτός από τους εφήβους που έχουν ξεκινήσει ήδη το κάπνισμα και για τους οποίους μετάβαση στο e-τσιγάρο προσφέρει τα ίδια οφέλη με τη διακοπή του καπνίσματος.

O Δρ Φαρσαλινος αναμένει από τα αποτελέσματα του ότι το 80% θα είναι «πιθανό ή πολύ πιθανό να επανέλθει στο κάπνισμα, ή, για τους διπλους χρήστες, να αυξήσουν την κατανάλωσή τους, αν δεν ειναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο ", το οποίο σε πολλά μέρη του κόσμου έχει γίνει η πιο δημοφιλής αποτελεσματική μέθοδος διακοπής του καπνίσματος."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου