Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Πόση Νικοτίνη Θα πρέπει να έχουν τα υγρά για κάποιον που μπαίνει στον Χώρο του Ατμισματος?!!!

Ψάχνοντας  στα site του εξωτερικού για το ατμισμα έπεσα σε ένα μαθηματικό τύπο από κάποιον Mke Felling ο οποίος μπορεί να υπολογίσει πάνω κάτω το ποσοστό της νικοτίνης που χρειάζεται κάποιος όταν ξεκινά να ατμιζει σύμφωνα με τα τσιγάρα και το ποσοστό νικοτίνης που έκανε.
Ολες οι εταιρίες κάπου πανω στο κουτί αναγράφουν το ποσοστό πίσσας και νικοτίνης που περιεχέι το πακέτο με τα τσιγάρα.
Έστω λοιπόν οτι την αναγραφόμενη τιμή της νικοτίνης την ονομάζουμε s, και τον αριθμό των τσιγάρων που κάνουμε ημερησίως τον ονομάζουμε c έχουμε τον παρακάτω μαθηματικό τύπο όπου το Ν είναι το ποσοστό της νικοτίνης στα ατμιστικα υγρά.
             
                                  (s*c)*0.667=N      
Βέβαια εδώ θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν οτι τα ατμιστικα υγρά στην χώρα μας είναι μέχρι 18mg νικοτίνης αρα όποιος κάνει 2 πακέτα η περισσότερα τσιγάρα με υψηλή περιεκτικοτητα νικοτίνης θα πρέπει να αρκεστεί σε αυτό το ανώτατο όριο των 18mg η θα πρέπει να κατασκευάσει μόνος του τα υγρά κάτι το οποίο σήμερα δεν είναι καθόλου δύσκολο αλλά θέλει και μεγάλη προσοχή .
Ένας κανόνας σύμφωνα με την εμπειρία μου τόσα χρόνια ατμιστης ειναι οτι όταν κάποιος ξεκινά να ατμιζει θα πρέπει το ποσοστό της νικοτίνης των υγρών του να είναι λίγο μεγαλύτερο απο το ποσοστό των τσιγάρων που κάπνιζε η καπνίζει και σταδιακά να το ρίχνει .

1 σχόλιο:

  1. Αυτή η απλούστευση και ευκολία υπολογισμού είναι τελείως άχρηστη. Ο κάθε ατμοποιητής, και ανάλογα με τα watt, βγάζει τελείως διαφορετικές ποσότητες νικοτίνης ανά τζούρα. Ο χρόνος τζούρας καθώς και μη-μετρήσιμες παράμετροι όπως ο χρόνος εισπνοής και το βάθος εισπνοής παίζουν επίσης ρόλο. Η ευαισθησία στο λαιμό είναι ένα άλλο υποκειμενικό θέμα, που όμως μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία διότι κάποιος μπορεί να χρειάζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση νικοτίνης αλλά να μην μπορεί να την χρησιμοποιήσει λόγω ερεθισμού στο λαιμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή